Antena Meniu Search
x

Video România a devenit un paradis al nomazilor digitali: "E un trend foarte bun". Ce condiţie trebuie să îndeplinească cei care vor o viză de la stat

Lumea e a lor. România a devenit raiul nomazillor digitali, cei care muncesc şi călătoresc în toate colţurile lumii. Au creat un adevărat fenomen, la care tot mai multe ţări s-au aliniat rapid. România este în topul destinaţiilor. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 13.10.2023, 22:33

Vezi și

Timp de doi ani, Bianca a explorat lumea muncind. A lucrat din mai multe capitale europene, dar şi din America de Sud. 

Bianca Stoica, nomad digital: N-a fost nimic plănuit, dar m-am lăsat purtată de fenomen. Am stat cel mai mult două luni într-un loc. Am vizitat Germania, Olanda, Mexic, Cuba, Portugalia, Spania. Am stat într-un hamac trei săptămâni în Creta. 

Radu este din Republica Moldova şi patria lui a devenit lumea întreagă. 

Radu Grîu, nomad digital: Sunt atâtea locuri de explorat încât în următorii ani prefer să continui să călătoresc şi să vizitez locuri noi. 

Pe acelaşi subiect

Nomazii digitali care aleg România sunt scutiţi de taxe 6 luni

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: În primele şase luni, nomazii digitali care aleg România ca destinaţie de muncă, dar şi de vacanţă, sunt scutiţi de taxe. Un motiv în plus de a se bucura de ţara noastră şi pentru a o alege ca destinaţie de rezidenţă, pe lângă vremea bună, dar şi viteza mare la internet. 

Dominik este din Germania, dar nu a mai fost acasă de mult timp. În ultimele luni, a ales să fie rezident în ţara noastră şi este încântat de cât de prietenoşi suntem cu nomazii digitali. 

Dominik Otten, nomad digital în România: Este internet perfect aproape oriunde şi faptul că poţi să-ţi alegi unde vrei să lucrezi este mai bine decât să depinzi de un birou. România are o grămadă de oraşe frumoase. Acum sunt în Bucureşti pentru încă o lună şi plănuiesc să merg în Braşov. 

România este în top trei la nivel global în indexul celor care aleg un astfel de mod de viaţă.

Bogdan Gruia, ministrul Digitalizării: Dacă am avea cel puţin 2.000 de nomazi digitali anual care ar sta minim şase luni, ar însemna un consum direct, bani care intră în economia din România pe orizontală undeva la peste 50 de milioane de euro. E un trend foarte bun. 

Vizele de nomad digital se acordă cu o singură condiţie 

Statul oferă chiar vize de nomad digital. 

Victor Buja, avocat: Viza la început se oferă pentru 90 de zile, ulterior se prelungeşte petru şase luni, şi apoi pentru încă un an. Singura condiţie dificilă este să ai venituri în jur de 3.300 de euro pe lună minimum în ultimele şase luni anterioare depunerii cererii. 

Italia, Spania, Grecia, Danemarca sau Irlanda se numără printre ţările ce oferă stimulente de până la 30.000 de euro pentru nomazii de pe teritoriul lor. Ultimele studii arată că jumătate dintre români declară că ar fi mai fericiţi dacă ar lucra şi ar călători în acelaşi timp. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » România a devenit un paradis al nomazilor digitali: "E un trend foarte bun". Ce condiţie trebuie să îndeplinească cei care vor o viză de la stat