NU este o glumă! De ce este recomandat să dormi DEZBRĂCAT(Ă)!
Mulți oameni consideră că este anormal să dormi dezbrăcat, în timp ce pentru alții acesta este un obicei. Studii recente arată că există numeroase beneficii pe care acest mod de a dormi le are pentru sănătatea noastră.
Mulți oameni consideră că este anormal să dormi dezbrăcat, în timp ce pentru alții acesta este un obicei. Studii recente arată că există numeroase beneficii pe care acest mod de a dormi le are pentru sănătatea noastră.
Potrivit unui studiu recent, una din trei persoane preferă să doarmă fără haine. Motivele acestei preferinţe sunt simple şi întemeiate: te bucuri de mai multă intimitate cu partenera/partenerul de viaţă şi te simţi mai confortabil. În plus, medicii susţin că întăreşte sistemul imunitar şi reduce anxietatea.
Per ansamblu, atunci când dormi în pielea goală te bucuri de libertate totală şi îi permiţi pielii să respire cum trebuie în timpul somnului. În plus, dormitul fără haine este extrem de benefic pentru stimularea libidoului, întrucât te simţi şi devii mai sexy şi mai atrăgătoare/atrăgător.
Un studiu internaţional al Fundaţiei Naţionale Americane pentru Sănătatea Somnului (Naţional American Sleep Foundation) arată că una din trei persoane doarme fără haine. Pe lângă avantajele asupra vieţii sexuale, dormitul dezbrăcat(a) îmbunătăţeşte şi calitatea somnului. Deoarece temperatura corpului scade uşor, somnul devine mai profund.
Medicii recomandă acest obicei inclusiv pentru faptul că reduce înmulţirea şi răspândirea bacteriilor, care preferă condiţii de temperatura şi umiditate crescută. Vaginul, mai ales, devine mai puţin umed şi, astfel, mai puţin predispus la infecţii. La bărbaţi, temperatura mai scăzută la nivelul testiculelor îmbunătăţeşte sănătatea spermei.
În plus, acest obicei este benefic pentru piele, care poate respiră liber. Astfel scade riscul bolilor de piele. În mod obişnuit, ne acoperim pielea cu haine pe toată durata zilei, ceea ce intensifica transpiraţia şi deschide porii. Porii deschişi absorb mai multe chimicale din detergenţii sau emolientii din fibrele textile ale hainelor, crescând riscul de iritaţii şi îmbolnăviri.
Mai în glumă, mai în serios, nu putem să trecem cu vederea şi faptul că e practic: nu mai dai banii pe pijamale noi şi scapi de spălatul, uscatul şi călcatul acestora. Dacă ţi se face frig peste noapte, pur şi simplu mai trage pe ţine o pătură.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰