Antena Meniu Search
x

O oaie fugară, care trăia de 5 ani, singură, printre animale sălbatice din Australia, a fost prinsă, tunsă şi trimisă înapoi, în ţarc

O oaie care a fugit din ţarc cu câţiva ani în urmă a fost descoperită într-o pădure din Australia, uimind comunitatea prin felul în care arăta, dar şi prin faptul că nimeni nu a putut spune cum a reuşit să supravieţuiască o oaie atâta timp printre animale sălbatice fioroase, fără să devină cină.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 24.02.2021, 16:00

O oaie fugară, care trăia în pădure de 5 ani a fost prinsă, tunsă şi băgată în ţarc. - Edgar's Mission - Facebook

Oaia din pădure

Oaia, denumită Baarack de către salvatori, a fost prinsă şi tunsă pentru prima dată în câţiva ani, obţinându-se peste 35 de kilograme de lângă, aproape jumătate din greutatea unui cangur adult.

Oaia a fost găsită în pădure de către un bărbat, amator de plimbări prin pădurile australiene, care a contactat Sanctuarul fermei Edgar’s Mission lângă Lancefield, Victoria, la aproximativ 60 de kilometri nord de Melbourne, care a salvat-o.

Starea oiţei era bună, spune veterinarul care a consultat-o, copitele erau în stare excelentă pentru alergat, însă principala problemă era lâna, care crescuse enorm de mult şi era extrem de deasă. Din cauza lânii abundente, abia i se mai vedea şi faţa.

De asemenea, era puţin cam slabă, probabil pentru că era nevoită să fugă mult de animalele de pradă, spune veterinarul. Totuşi, aspectul ei nu era unul tocmai încurajator, pentru ceva sau cineva care nu ştia la ce se uită.

Oricum, nimeni nu poate să înţeleagă cum o oaie a supravieţuit atâta timp în sălbăticie, de una singură.

"Această întâmplare pare să arate ce animale cu adevărat rezistente și curajoase sunt oile și cred că ar trebui să le oferim mai multă apreciere şi poate chiar să le privim altfel decât o facem acum", spune veterinarul.

Oaia a fost tunsă, vaccinată şi cipată, apoi introdusă în ţarc, lângă suratele sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » O oaie fugară, care trăia de 5 ani, singură, printre animale sălbatice din Australia, a fost prinsă, tunsă şi trimisă înapoi, în ţarc