Oradea, noua atracție a turiștilor gurmanzi
Oradea a devenit în doar câţiva ani unul dintre cele mai vizitate oraşe din România. Numărul turiştilor care vin în fiecare an l-a depăşit deja pe cel al locuitorilor. Sunt atraşi de clădirile Art-Nouveau care, începând cu 2015, au intrat într-un program de renovare şi dau oraşului un aer nobil.
Oradea a devenit în doar câţiva ani unul dintre cele mai vizitate oraşe din România. Numărul turiştilor care vin în fiecare an l-a depăşit deja pe cel al locuitorilor. Sunt atraşi de clădirile Art-Nouveau care, începând cu 2015, au intrat într-un program de renovare şi dau oraşului un aer nobil.
Faţade dantelate, linii curbe, vitralii şi un oraş care vibrează. Oradea a atras peste 220.000 de turişti anul trecut, cu 20.000 mai mulţi ca populaţia locală.
Hotelierii şi-au sporit încasările de aproape trei ori, faţă de 2015, când a început programul de reabilitare a clădirilor istorice în stil Art Nouveau. Odată cu venirea turiştilor, au înflorit şi restaurantele din zonă.
Străinii preferă mâncarea tradiţional românească. În special ei pentru asta vin. Românii preferă atât mâncarea noastră tradiţională, cât şi mâncarea cu influenţe de la vecinii noştri unguri, o spun chiar hotelierii.
- Un cuplu din UK a zburat până în Italia pentru o zi, fiindcă o ieşire în Londra ar fi costat de trei ori mai mult
- "Nu mă mâncase". Mărturia tânărului care a fost înghiţit de o balenă în apele din Chile. Cum a scăpat cu...
- Beatrice câştigă mii de euro, purtându-le de grijă petrecăreţilor din Milano. Cum a ajuns să fie cunoscută
- Un Golden Retriever, remediul pentru frica de zbor pe aeroportul din Skopje. Dino calmează pasagerii înainte de...
- Lassie a fugit de acasă de Crăciun, speriată de petarde. Căţeluşa a fost găsită după aproape două luni de...
Gulaşul are un loc aparte în turismul gastronomic. În localităţile din Bihor este mâncat şi la felul întâi, şi la felul doi.
În ceaune, bucătarul pregăteşte două tipuri de gulaş. Primul se face cu ciolan afumat şi fasole şi aminteşte mai mult de ciorbă. În al doilea vas se pregăteşte gulaşul clasic unguresc, cu pulpă de vită, costiţe de porc şi cârnaţi.
Clienţii primesc cu recunoştinţă reţeta ungurească.
Cu mai multă carne decât legume, gulaşul este numai bun pentru a-i da turistului energie să parcurgă Oradea la pas.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰