Antena Meniu Search
x

(P) Ce buget trebuie să aloci pentru un aparat de aer condiționat Daikin?

Primele zile de vară duc multe persoane cu gândul la vacanță. Această perioadă din an te poate lua însă prin surprindere, în special datorită temperaturilor ridicate. De aceea, este necesar să investești într-un sistem de climatizare eficient.

de Redactia Observator

la 22.06.2021, 12:02

Aparatele de aer conditionat Daikin sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitate, fiind apreciate de mulți clienți. Iată ce trebuie să iei în calcul pentru a stabili bugetul necesar pentru unul!

Gama produsului

Pe lângă sistemele clasice, există aparatele multisplit. Acestea dispun de o unitate externă și două sau mai multe unități interne, care sunt legate între ele. Prețul pentru un echipament complet depinde de putere și există opțiuni disponibile pentru toți utilizatorii. Gama pentru un buget restrâns este cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, dar există și aparate de aer condiționat Daikin care costă 5.000 de lei sau chiar mai mult.

Diferența de preț este justificată de consum, precum și de calitatea materialelor sau de rezultatele în diverse medii. Spre exemplu, un aparat din categoria A+ este mai bun decât unul din categoria B, C sau D. Acest lucru se datorează faptului că eficiența energetică este una diferită, iar facturile la curent ajung să fie cu până la 40% mai ieftine. O altă cauză a prețului ridicat poate fi agentul frigorific R32. Acesta are un GWP de doar 650, fiind prietenos cu mediul înconjurător.

Necesitățile personale

Cât de mare este spațiul pe care dorești să-l răcești? În funcție de răspuns, vei putea face o estimare a puterii mai apropiată de realitate. Un aparat de aer condiționat Daikin cu capacitatea 7.000 BTU este util pentru încăperile de maximum 15 mp, dar nu te ajută dacă ai 20 de mp sau mai mult.

Drept urmare, indicat ar fi să optezi pentru un model între 9.000 și 12.000 BTU. Încăperile de peste 50 de mp au nevoie de un produs cu puterea de 18.000 BTU sau chiar mai mult. Acesta este un calcul relativ, deoarece unele locuințe dispun de izolație, precum și de multe ferestre. Discută cu un specialist și îți va fi mai simplu să găsești soluția potrivită.

Funcțiile aparatului

Principala atribuție a aparatului de aer condiționat Daikin este să regleze temperatura la un interval specific. Există însă funcții de confort, care ajung să facă diferența în experiența de utilizare.

Spre exemplu, unele produse asigură redirecționarea jetului de aer în funcție de prezența oamenilor din încăpere. O altă funcție utilă este cea de dezumidificare. Aparatele moderne pot fi reglate și în funcție de un program specific, ceea ce te ajută atunci când nu dispui de mult timp liber la dispoziție.

Care sunt costurile de întreținere?

Sistemele de aer condiționat pot avea autodiagnoză. Astfel, sunt detectate o mare parte din probleme și eliminate în mod automat. Totuși, o curățare periodică este în continuare necesară. Deși te poți ocupa singur de filtre, cel mai bine ar fi să apelezi la ajutor specializat. Consultă garanția pentru a afla ceea ce ai de făcut ca să extinzi durata de viață a produsului. Pe un site de specialitate găsești o gamă variată de aparate de aer conditionat Daikin la prețuri accesibile!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Inedit » (P) Ce buget trebuie să aloci pentru un aparat de aer condiționat Daikin?