Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) Problemele urinare la câini

Iubitorii de animale ştiu cât de important este să le acorde companionilor lor atât atenţie, cât şi o hrană adecvată, dar şi o ingrijire medicală de specialitate. Nu este niciodată simplu să ai grijă de un animal, însă beneficiile pe care acesta le aduce în viaţa noastră pe termen lung sunt nemărginite.

de Redactia Observator

la 31.03.2022 , 10:10

Când vine vorba de problemele urinare, indiferent că discutăm de caini de rasa sau nu, trebuie să menţionăm două lucruri extrem de importante, şi anume:

  1. Problemele urinare sunt frecvente la câini.

  2. Ele trebuie tratate cu seriozitate.

Importanţa medicului veterinar în tratarea problemelor urinare și renale la câini

Articolul continuă după reclamă

Un alt lucru important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când discutăm despre o problema urinară la câini, este reprezentat de faptul că poate fi cauzată de o mulțime de factori, de la infecții urinare, de la pietre la rinichi și chiar de vârstă patrupedului. Prin urmare, este necesar să discuți cu un medic veterinar care va determina simptomele și va trata cauza care a dus la declanșarea condiției medicale. De asemenea, în unele cazuri este necesar să se realizeze analize mai detaliate, precum: analiza probei de urină, radiografii și chiar analize de sânge. Iar dacă discutăm despre o problema mai dificilă, precum pietre la rinichi, atunci cu siguranță nu mai este necesar să îți menționăm cât de important este medicul veterinar în această situație.

Însă, trebuie să știi că o colaborare cu medicul veterinar va conduce întotdeauna la un singur lucru, și anume un animal sănătos și fericit.

Simptome care pot indica o problemă a aparatului urinar

Simptomele unei problemei urinare sunt, în cele mai multe cazuri, extrem de uşor de recunoscut, din cele mai des întâlnite menţionăm:

  • Incapacitatea patrupedului de a urina;

  • Urinare frecventă;

  • Urinare în cantităţi mici;

  • Urina cu sânge;

  • Urina de culoare închisă;

  • Urina cu miros anormal;

  • Dureri iî timpul urinării;

  • Apetit scăzut;

  • Febră sau stare de letargie;

  • Pierderi in greutate;

  • Câinele poate bea mai multă apă decât de obicei.

Gestionarea acasă a problemelor urinare ale câinelui

După ce medicul veterinar va descoperi cauza sau cauzele problemei urinare, îți va propune o schemă de tratament. Însă, pe lângă această îți poate sugera și o adaptare a stilului de viață și a dietei câinelui, pentru a se asigura că tractul urinar al acestuia este sănătos. Bineînțeles, tu ești cel care trebuie să te asiguri că patrupedul tău respectă indicațiile medicului.

Iată câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când câinele tău se confruntă cu o problema urinară:

  • Respectă întocmai indicaţiile medicului veterinar, atât în ceea ce priveşte tratamentul, cât şi în ceea ce priveşte analizele recomandate.

  • Asigură-te că patrupedul are acces la apa proaspătă. De asemenea, este important să îl încurajezi să bea cât mai multa apă, deoarece acest lucru îl va ajuta să îşi menţină tractul urinar sanatos, apa conducând la diluarea urinei şi la o urinare frecventă.

  • Alege o hrană care să contribuie la îmbunătaţirea şi menţinerea funcţionării sănătoase a sistemului urinar al câinelui. Pe piaţă vei găsi diferite diete adaptate diferitelor probleme urinare.

Importanţa tratării problemelor urinare

Este important de menționat și reținut faptul că problemele urinare cauzează disconfort câinelui, mai mult decât atât, acestea pot cauza pe termen lung repercusiuni grave asupra sănătății acestuia. Prin urmare, este extrem de important să mergi la medicul veterinar imediat ce observi primele simptome.

Incontinenţa urinară

Îți spuneam la începutul acestui material că și vârsta poate cauza anumite probleme urinare, precum: incontinență urinară. Pe măsură ce câinele îmbătrânește, corpul acestuia trece printr-o serie de modificări, precum: slăbirea mușchilor, pierderea controlului asupra diferitelor părți ale corpului etc. Trebuie să știi că incontinența urinară poate fi cauzată de îmbătrânirea mușchilor din sistemul urinar.

Semnele incontinentei urinare sunt extrem de ușor de remarcat. În primul rând, câinele nu va mai urina în același mod în care o făcea în trecut, în unele cazuri nu își va da seama atunci când urinează, poate lăsa dare de urină prin casă, poate urina cu efort etc.. Un lucru important pe care trebuie să îl ai în vedere este faptul că patrupedul nu trebuie pedepsit pentru acest lucru, pentru că în acest caz el nu mai este capabil să se controleze.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Inedit » (P) Problemele urinare la câini