Antena Meniu Search
x

(P) Programează-te la un tratament de acupunctură în București dacă suferi de dureri de cap și nu numai!

Acupunctura este o tehnică veche, folosită în Asia și, de ceva timp, a cucerit și Occidentul. Acupunctura constă în înțeparea unor puncte specifice cu ace situate de-a lungul unei structuri complexe de canale energetice numite puncte meridiane care traversează întregul nostru corp. La început, practicanții acupuncturii înfigeau ace din bronz sau fier, apoi din aur sau argint. În prezent, sunt utilizate ace de oțel de unică folosință.

de Redactia Observator

la 27.08.2021, 13:14

(P) Programează-te la un tratament de acupunctură în București dacă suferi de dureri de cap și nu numai!
(P) Programează-te la un tratament de acupunctură în București dacă suferi de dureri de cap și nu numai!

Ce este acupunctura?

Potrivit unora, începutul acestei practici terapeutice datează de peste un mileniu înainte de Hristos, în timp ce alții consideră că este o practică chiar mai veche. Cu toate acestea, principiile teoretice pe care se bazează au fost consemnate abia mai târziu într-un tratat antic, Nei Ching, scris între secolele al V-lea și al II-lea î.Hr. Din China, răspândirea acupuncturii s-a extins inițial în Coreea și Japonia. A sosit în Occident în jurul anului 1600, prin intermediul misionarilor care s-au întors din acele regiuni și au adus primele practici rudimentare.

Dar abia în ultima vreme, așa cum am menționat la început, acupunctura a prins rădăcini în sistemul de sănătate occidental și a fost acceptată atât de bine de medicină convențională până la punctul de a fi practicată în sistemul spitalicesc. De la tehnica inițială, clasică ca să spunem așa, care folosește doar ace, s-au dezvoltat alte variante importante de-a lungul secolelor. 

Ce sunt punctele meridiane?

Aspectul preventiv este foarte important în medicina chineză și ședințele efectuate pe baza indicațiilor, chiar ale pulsului mâinii în absența simptomelor, servesc în general pentru a menține pacientul în cele mai bune condiții psihofizice. Aceste ajustări fine ale echilibrului pacientului vor determina în mod normal acupuncturistul să schimbe punctele alese, care se vor schimbă într-o măsură mai mare sau mai mică, de la ședință la ședință.

Un sentiment ciudat de greutate poate să apară la pacient, similar cu senzația de „scufundare” în nisip. Este un bun semn al energiei care începe să circule corect, precum și al relaxării care treptat preia organismul. Toate aceste senzații sunt în general înțelese ca percepții despre apariția Qi sau a energiei în punctul stimulat. Potrivit unui text antic, Lingshu, efectul terapeutic generat de apariția energiei în punctul respectiv este văzut ca rezultatul reechilibrării și armonizării exercitate de terapie în punctele în care energia se acumulează în exces. Apariția Qi în punctul respectiv pare să capteze acul, formând un meridian.

Acupunctura pentru tratarea migrenei și cefaleei

Acupunctura este folosită de mii de ani pentru tratarea unui număr foarte mare de afecțiuni, precum și a migrenelor, durerilor de cap și, în general, a tuturor tipurilor de dureri de cap (stres sau anxietate, care sunt adesea cauza principală). Programeaza-te la un tratament de acupunctura in Bucuresti dacă suferi de dureri de cap!

Durerile de cap tensionate, migrenele, durerile de cap ale mușchilor scheletici, toate răspund foarte bine la tratamentul cu acupunctură. De multe ori pot exista dureri de cap severe, dureri de cap continue, dureri de cap frecvente.

Durerea de cap poate fi foarte intensă și sunt persoane care au aproape zilnic astfel de probleme. Uneori, durerile de cap pot fi cauza simptomelor mai severe, dar adesea sunt asociate cu banalități care pot fi tratate fără probleme. Cu siguranță, a avea mereu dureri de cap nu ne permite să facem față zilei în mod eficient.

Un avantaj pe care acupunctură și medicină chineză îl au asupra medicinei occidentale este că nu cauzează practic efecte secundare. Este un remediu natural care maximizează capacitatea de vindecare a sistemului.

Cum funcționează tratamentul cu acupunctură pentru a vindeca durerile de cap?

Durere de cap

Cum se efectuează tratamentul cu acupunctură și unde sunt plasate acele pentru a trata durerile de cap, migrenele și durerile de cap. Totul este amplasat în frunte? Ei bine, unele ace sunt amplasate în cap sau pe ureche, dar mai des sunt înțepate alte puncte în alte părți ale corpului, cum ar fi brațele și picioarele, care, pe lângă vizarea zonei specifice, sunt și cauza fundamentală a durerii de cap.

Migrena și acupunctura

Migrena este un tip de cefalee care adesea se caracterizează prin durere severă și cefalee. De cele mai multe ori, acest lucru se datorează tensiunii, leziunilor, problemelor vasculare sau contracțiilor musculare.

Neurologii au stabilit recent că primul tratament care trebuie făcut împotriva migrenelor și durerilor de cap este acupunctură atunci când medicamentele creează efecte secundare neplăcute. Cele mai frecvente dureri de cap provin din tensiunea cauzată de stres.

Unele persoane, pe de altă parte, suferă de migrene simțite că o durere moderată pe părțile laterale ale capului. Durerea este uneori descrisă ca o constricție, ca și cum ceva ar înveli capul și l-ar strânge cu multă putere.

Acupunctura funcționează și prin modificarea pragului durerii și, în general, reechilibrarea diferitelor aspecte legate de cefalee și migrenă.

Vă sfătuim să utilizați un jurnal al durerilor de cap pentru a monitoriza și a raporta evenimentele de acest tip. Monitorizarea progresului crizelor de cefalee ne permite să înțelegem cum funcționează terapia și, prin urmare, medicul o va putea adapta în funcție de rezultate.

Acupunctura este dureroasă?

Introducerea acului este nedureroasă, cel mult provoacă un ușor disconfort în zonele cele mai inflamate sau în zonele cu mai puțin țesut subcutanat. Există numeroase senzații care pot fi resimțite atunci când a avut loc stimularea punctului cu acul. Totuși, acestea variază foarte mult în funcție de pacient și de tipul de stimulare care se efectuează. Este posibil să experimentați senzații de relaxare a pielii, precum și de greutate sau umflături în jurul zonei în care este introdus acul, uneori însoțit de o senzație de tensiune sau arsură. Dacă acul provoacă durere, informați-l pe acupuncturist!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » (P) Programează-te la un tratament de acupunctură în București dacă suferi de dureri de cap și nu numai!