Antena Meniu Search
x

(P) Toamna este un anotimp generos

Sfârșitul verii este un motiv de întristare pentru multe persoane, având în vedere că șansele de a sta la plajă se cam diminuează, piscinele încep să se închidă și zilele se scurtează.

de Redactia Observator

la 19.09.2022, 15:33

Tocmai de aceea, după vară vine toamna, un anotimp atât de generos. În primul rând aceasta este înzestrată cu multe legume și fructe, pe care le putem consuma proaspete, în compoturi, tocane sau tarte. Toamna este una dintre cele mai bune perioade ale anului pentru prepararea de dulciuri și, bineînțeles, savurarea lor. Mere la cuptor, gem din prune, corcodușe, toate pot fi găsite din abundență, precum și plăcinta cu dovleac, plăcinta cu nuci pecan, cea cu mere... practic orice fel de plăcintă la care ne poftesc papilele gustative și mințile. Cine se răsfață cu plăcinta cu dovleac în această toamnă, nu ar trebui să uite de frișcă.

Și, revenind la vreme, noile caracteristici pot fi îmbucurătoare pentru multe persoane. După căldura intensă a verii, poate fi o ușurare când în sfârșit începe să se răcească. Septembrie este o lună grozavă din punct de vedere meteorologic, deoarece zilele calde încep să cedeze în fața nopților răcoroase. După luni de zile de suprasolicitare a aerului condiționat și a ventilatoarelor, începutul toamnei atrage adesea brize mai răcoroase, care ne permit să ținem în sfârșit ferestrele deschise.

Toamna este plină de festivități în întreaga lume, cum ar fi Halloween, Ziua Recunoștinței și Dia de Los Muertos. Sărbătorile de toamnă sunt deosebit de plăcute datorită meselor minunate, gustărilor delicioase, costumelor elaborate și culorilor bogate care nu lipsesc din pachetul complet al sărbătorilor.

Când începe toamna, multe platforme de divertisment vin cu oferte și surprize pentru utilizatorii care au avut parte de suficient soare în lunile de vară, iar acum încep să petreacă mai mult timp în interior. Cererea de filme de vizionat este mereu mare, așa că platforma MUBI a lansat oferta de un euro pe 3 luni la sfârșitul verii. TIFF Unlimited este gratuit timp de 7 zile și apoi prețul este suficient de accesibil. Jocurile de sloturi sunt un alt tip de divertisment pe care oamenii îl îmbrățișează pentru că impresionează prin imaginile frumoase, prin posibilitatea online de a intra în acțiune, de a lua o pauză și de a reîncepe atunci când primesc rotiri gratuite. Magazinele online precum Emag încep să pregătească Black Friday sau măcar niște oferte de Halloween în materie de jocuri de societate, cărți și gadget-uri de gaming.

Pentru majoritatea oamenilor, vara pare să fie perioada de vârf a călătoriilor. Școlile sunt închise și lucrurile încetinesc adesea în diverse afaceri. Cu toate acestea, odată ce totul revine pe făgașul normal, majoritatea destinațiilor înregistrează o scădere a turismului. Acestea fiind spuse, toamna poate fi un moment minunat pentru a găsi bilete de avion, hoteluri și pachete de călătorie la ofertă. Parcurile naționale și cabanele vor fi mult mai puțin aglomerate, ceea ce înseamnă că vor pune tarife speciale pentru a atrage turiștii și a-și umple camerele.

În plus, închirierile de mașini și rulote tind să fie mai ieftine după vară, ceea ce face ca toamna să fie momentul perfect pentru a face un road trip. Oricum am alege să călătorim, acum este momentul potrivit să o facem cu un buget redus.

De ce să așteptăm până la Anul Nou pentru a începe să lucrăm la rezoluții de tot felul? Pentru mulți dintre noi, trecerea de la vară la toamnă reprezintă un nou început. Schimbarea anotimpului poate fi un moment ideal pentru a dezvolta obiceiuri de viață mai sănătoase și mai productive. Și nu există nicio regulă absolută care să spună că putem formula astfel de rezoluții doar în Noul An. Suntem liberi să ne stabilim obiectivele oricând simțim că este nevoie.

Unele persoane încep o nouă rutină de fitness în lunile de iarnă, dar toamna poate crea un scenariu idilic pentru exerciții în aer liber. Dacă stăm și analizăm situația, nu ne ofilim sub un val toropitor de căldură și nici nu trebuie să trecem greoi prin troienii de zăpadă. Antrenamentele în aer liber sunt, de asemenea, o opțiune excelentă pentru cei care s-au săturat să se antreneze acasă.

Indiferent care ar fi anotimpul nostru preferat, toamna are un farmec deosebit, care ne cucerește și ne astâmpără dorul de vară. Toamna vine cu belșug, cu frunze colorate care creează peisaje superbe și cu zile ploioase în care e plăcut să stăm la fereastră citind o carte, vizionând un film sau accesând jocul preferat pe telefon sau pe laptop.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » (P) Toamna este un anotimp generos