Antena Meniu Search
x

Toamna vine cu veşti bune pentru cei în căutarea unui loc de muncă. Peste 20.000 de joburi sunt disponibile în toată țara

Toamna vine cu veşti bune pentru cei în căutarea unui loc de muncă. La nivel naţional, sunt peste 20 de mii de joburi libere. Comerţul, construcţiile, dar şi mecanica sunt domeniile cele mai ofertante.

Vezi și

Toamna vine cu veşti bune pentru cei în căutarea unui loc de muncă. La nivel naţional, sunt peste 20 de mii de joburi libere. Comerţul, construcţiile, dar şi mecanica sunt domeniile cele mai ofertante.

Și totuşi, angajatorii se plâng că nu mai găsesc tineri dornici să se califice în astfel de meserii. 

Din cele 20 de mii de joburi disponibile, cele mai multe sunt în Bucureşti. Se caută chiar şi muncitori necalificaţi.

"Oferta este pe comerţ, pe construcţii, pe producţie industrială, pe servicii, de asemenea avem şi în industria confecţiilor textile şi tricotaje", spune Nicoleta Bortea, AMOFM Bucuresti.

După Capitală, judeţele Prahova şi Arad scot la bătaie cele mai multe joburi, peste două mii fiecare. Şi angajatorii din Dolj, Iaşi, Timiş sau Sibiu caută mii de salariaţi.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt pentru cei care vor să lucreze în domeniul mecanicii, mai exact peste 1.100 de job-uri.

Se mai caută şi lăcătuşi, muncitori în industria confecţiilor, lucrători comerciali sau agenţi de securitate.

Oricine se poate specializa într-un domeniu cu ajutorul agenţiilor de ocupare a forţei de muncă sau chiar la locul de muncă.

"În momentul în care ai dobândită o competenţă, şansele de a ocupa un loc de muncă sunt mult mai mari", a adăugat Nicoleta Bortea.

"Bazele noastre de date totalizează, în prezent, peste 300.000 de persoane înregistrate, în căutarea unui loc de muncă. Mulţi se uită după oferte, dar. se opresc aici", spune și Corina Scarlat. de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Toamna vine cu veşti bune pentru cei în căutarea unui loc de muncă. Peste 20.000 de joburi sunt disponibile în toată țara