Antena Meniu Search
x

Parola perfectă sau algoritmul bizar prin care securizezi orice cont online fără emoții! Nu o uiţi uşor şi este aproape imposibil de ghicit

Astăzi, când activitatea noastră în mediul online este mai intensă ca oricând, conturile noastre trebuie securizate cu o parolă foarte bună.

Astăzi, când activitatea noastră în mediul online este mai intensă ca oricând, conturile noastre trebuie securizate cu o parolă foarte bună. Una pe care să nu o uităm ușor, dar să nu fie ușor de ghicit.

Jurnaliştii de la playtech.ro ne învaţă cum să construim o parolă complexă pe care să nu o uităm niciodată.

Dacă folosești oricare din parolele de mai jos, schimb-o acum!

1. 123456 (Poziție neschimbată)

2. Password (Poziție neschimbată)

3. 12345678 (Urcare 1)

4. qwerty (Urcare 2)

5. 12345 (Coborâre 2)

6. 123456789 (Nou intrat)

7. letmein (Nou intrat)

8. 1234567 (Poziție neschimbată)

9. football (Coborâre 4)

10. iloveyou (Coborâre)

11. admin (Urcare 4)

12. welcome (Poziție neschimbată)

13. monkey (Nou intrat)

14. login (Coborâre 3)

15. abc123 (Coborâre 1)

16. starwars (Nou intrat)

17. 123123 (Nou intrat)

18. dragon (Urcare 1)

19. passw0rd (Coborâre 1)

20. master (Urcare 1)

21. hello (Nou intrat)

22. freedom (Nou intrat)

23. whatever (Nou intrat)

24. qazwsx (Nou intrat)

25. trustno1 (Nou intrat)

Parola perfectă

Nici un site, forum, rețea socială sau platformă online nu permite unei persoane să încerce de prea multe ori să-ți spargă contul. Dacă cineva a încercat 3-5 parole pe adresa ta de Gmail sau Yahoo, va fi nevoit să aștepte până mâine să mai încerce din nou. Mai mult decât atât, este posibil să-ți blocheze contul, dar tot să nu-ți acceseze datele. Ideal ar fi să ai o parolă pe care să fii convins că nu ți-o poate afla nimeni.

Punctul de start pentru o parolă bună ar fi o combinație simplă de litere și cifre care să aibă o semnificație specială pentru tine.

Strada și numărul blocului sau casei pe care locuiești sau te-ai născut este o referință bună. Puțini oameni au acces la acea informație și mai puțini o ghicesc dacă după Victoriei23 ai pus Ya. Numele unui sat sau al unei comune urmat de anul în care l-ai părăsit, este de asemenea o referință bună. Pe același principiu, poți combina filmul tău preferat cu anul lansării sau anul în care l-ai văzut, scriu cei de la playtech.ro.

Nu este exclus nici să folosești Ciorba2018Ub, dacă acesta este anul în care ai învățat să prepari poțiunea miraculoasă, momentul a avut o semnificație majoră pentru tine, iar parola o folosești la Uber. Tango2009iC se pretează perfect dacă ai un cont de iCloud și în 2009 ai făcut câteva cursuri de dans.

Ca să complici un pic ecuația, ia o propoziție relevantă pentru tine și transform-o în inițiale.

Un exemplu ar fi „Am zburat în 2017 la Malaga și Paris de divertisment”. Acea frază se transformă în Azi2017lMsPdd. Algoritmul ar putea părea ciudățel la început, dar ca orice parolă, cu cât o folosești mai mult, o ții minte mai bine, mai ales dacă te ambiționezi să o tastezi, în loc să-ți lași browserul preferat să ți-o completeze de fiecare dată. 

O alternativă, ar fi să începi să înlocuiești litere cu cifre și simboluri respectând o rețetă consacrată. Astfel, JaponiA2018Tw devin J@p0n142oi8Tw.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Inedit » Parola perfectă sau algoritmul bizar prin care securizezi orice cont online fără emoții! Nu o uiţi uşor şi este aproape imposibil de ghicit