Antena Meniu Search
x

Pescarii italieni declară război...delfinilor: "Ori ei, ori noi"

Delfinii pot fi printre cele mai atractive mamifere marine, dar constituie o concurenţă serioasă pentru pescarii italieni, care au protestat săptămâna aceasta împotriva lor.

 Delfinii pot fi printre cele mai atractive mamifere marine, dar constituie o concurenţă serioasă pentru pescarii italieni, care au protestat săptămâna aceasta împotriva lor.

 Pescari din insulele Lipari şi Salina, din Sicilia, au explicat pentru mass-media italiană că delfinii au din ce în ce mai multe dificultăţi în a-şi găsi hrana, în Marea Mediterană, şi au început să le atace plasele.

În apele azurii din largul Siciliei, echipajele de pescuit spun că înregistrează o reducere drastică a capturilor, cu aproximativ 70%, de la sosirea delfinilor. Aceştia şi-au dat seama repede că este mai bine să urmărească navele de pescuit şi să atace plasele când sunt pline. 

"Aceasta este o situaţie de neconceput, fiecare noapte pe mare este un război pentru supravieţuire", a declarat Giuseppe Spinella, vicepreşedinte al asociaţiei acestor pescari, care include 119 ambarcaţiuni înregistrate în Insulele Eoliene.

Pe acelaşi subiect

"Nu avem nimic contra delfinilor, dar ori ei, ori noi, trebuie să găsim o soluţie", a adăugat el, citat de ziarul La Repubblica.

Pescarii cer ca situaţia să fie declarată un dezastru natural, astfel încât să poată solicita despăgubiri din partea guvernului. 

 "În aceste zile, pescarii urăsc delfinii la fel de mult cum îi urăsc pe politicieni", a declarat Giovanni Tumbiolo, pescar de pe insula idilică Marettimo în arhipelagul Egadi din vestul Siciliei. "Există prea multă protecţie a delfinilor. S-a creat o confruntare între pescari şi delfini, care concurează pentru puţinii peşti care rămân în mare", a declarat el ziarului La Repubblica, citat de The Telegraph.

Grupurile de mediu contestă cu înverşunare ideea că delfinii sunt de vină pentru lipsa de peşte. Ei spun că această criză a fost cauzată de decenii de management defectuos şi de pescuitul excesiv. "Nu este vina delfinilor. Îi studiem îndeaproape de mai mult de 15 de ani şi nu au crescut în număr", a declarat pentru The Telegraph Monica Blasi, biolog cu sediul în Insulele Eoliene.

Citeşte şi: BALENA ALBASTRĂ a mai luat viaţa unui copil! Ieri, o altă fată s-a SINUCIS, aruncându-se în gol de la etajul 12 (VIDEO)​

Confruntarea dintre pescari şi mamiferele marine a fost ridicată în parlament miercuri. "Nu ar trebui să fie o alegere între pescari şi delfini", a declarat Raffaele Ranucci, senator din partea Partidului Democrat, de centru-stânga. "Trebuie să găsim soluţii cât mai repede posibil, care să combine respectul pentru mediul înconjurător şi fauna marină cu nevoile pescarilor"

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Pescarii italieni declară război...delfinilor: "Ori ei, ori noi"