Antena Meniu Search
x

Petra Shurman a plecat în jurul lumii, la volanul unui camion militar și a ajuns în România | Video

Curajul nu are vârstă. O dovedeşte o femeie de 61 de ani care a plecat în plină pandemie într-o călătorie în jurul lumii. Desigur, a trebuit să taie nişte destinaţii de pe listă, dar chiar aşa. a văzut zeci de ţări. Toate, de la volanul unui camion de armată pe care l-a transformat într-o casă pe roţi. Acum, Petra este în România, în Harghita. Şi a cucerit comunitatea de acolo.

de Lorena Rădulescu

la 18.10.2020, 22:01

Vezi și
  • O femeie de 61 de ani care a plecat într-o călătorie în jurul lumii, la volanul unui camion de armată

Faceţi cunoştinţă cu Petra Shurman. Are 61 de ani şi o poftă de viaţă nemărginită. În urmă cu patru luni, din Germania, Petra pornea în cea mai imprevizibilă călătorie. A vândut tot ce avea ca să-şi îndeplinească visul din tinereţe. Dintr-un camion militar, a făcut o casă pe roţi. Şi a pornit la drum.

Petra Shurman: "Nu planific. Nu este un plan pentru mine să conduc pe drumuri speciale. Am un plan doar pentru două-trei zile, nu mai mult. Când conduci nu ştii dacă faci dreapta sau stânga. Dacă aş fi avut un plan pentru urmatoarele săptămâni trebuia să merg înainte conform planului, dar dacă nu am un plan pot să merg la stânga sau la dreapta, pot să fac tot ce vreau. Asta este foarte frumos"

Casa mobilă cântăreşte 15 tone şi este utilată cu tot ce trebuie. În ea, femeia a făcut loc chiar şi pentru un ATV pentru zonele în care accesul camionului este interzis.

Pandemia a făcut-o să înceapă aventura în iunie, mai târziu decât işi dorea. Iar la unele destinaţii a fost nevoită să renunţe. Chiar şi aşa, a traversat până acum mai multe ţări, printre care Polonia, Austria şi Slovacia. În România a ajuns în urmă cu două săptămâni.

Petra Shurman: "Îmi place să merg în deșert, îmi place să merg în junglă, dar îmi place să merg și în oraș, așa că este foarte special, am timp. Uneori este interesant, alteori nu, dar nu știu asta înainte, deci"

În ţara noastră a ajuns la invitaţia unui pasionat de maşini. S-a oprit în Mugeni, Harghita, şi s-a integrat bine în comunitate.

Rvasz Istvan localnic: "Ne uităm miraţi la această maşină. Totuşi necesită un fel de curaj sau nebunie, nu ştiu, să poneşti cu o aşa maşină singură în lume"

Călătoria Petrei nu se opreşte aici. Traseul ei continuă cu Bulgaria, Grecia, Turcia, Iran şi poate şi Africa. Petra vorbeşte despre peripeţiile ei pe Facebook, unde a adunat o comunitate mică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Petra Shurman a plecat în jurul lumii, la volanul unui camion militar și a ajuns în România | Video