Porumbul, gustarea care alungă stresul
În plină vară, porumbul poate fi gustarea care ne ajută să reducem stresul. Este sfatul nutriţioniştilor care ne recomandă să profităm de sezonul păpuşoiului pentru starea noastră de bine. Într-un banal ştiulete se ascund vitamine.
În plină vară, porumbul poate fi gustarea care ne ajută să reducem stresul. Este sfatul nutriţioniştilor care ne recomandă să profităm de sezonul păpuşoiului pentru starea noastră de bine. Într-un banal ştiulete se ascund vitamine. De asemenea, porumbul aduce beneficii şi pentru cei care au probleme cu digestia.
Desfacem puţin şi probăm doar cu unghia dacă are lapte. Şi are lapte, vedeţi? Când are lapte e foarte bun.
În această perioadă, în pieţe, tarabele sunt pline cu porumb, iar comercianţii ne vor ajuta să-l alegem pe cel potrivit în funcţie de modul în care dorim să îl preparăm. Astfel, dacă vrem să facem porumb copt, vom alege un astfel de porumb mai tare, iar pentru fiert un porumb mai moale.
Suculenţi şi fragezi, ştiuleţii sunt în plin sezon. Reprezintă gustarea perfectă pentru un prânz de vară. Însă puţini oameni cunosc beneficiile pentru sănătate aduse de banalul păpuşoi vândut cu un leu bucata.
Cu şapte grame de fibre per suta de grame, porumbul este o cereală ideală pentru digestie. Beneficiile merg însă mult mai departe.
Porumbul se fierbe cu tot cu frunze, pentru un maximum de gust.
Pentru ca proprietăţile nutritive ale porumbului să nu se piardă, este important ca ştiuletele să nu fie fiert foarte tare. Păpuşoiul ajută şi la combaterea stresului, spun specialistii.
Energia furnizată de porumb se eliberează treptat în corp. Astfel, organismul este mai puţin afectat în situaţii limită.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰