Antena Meniu Search
x

Urmașul bietului MAX: Povestea cutremurătoare a CÂINELUI-EROU BECKS, salvat în ultima clipă din mâinile hingherilor

După povestea emoționantă a câinelui-erou Max, un alt caz stârneşte revolta iubitorilor de animale

După povestea emoționantă a câinelui-erou Max, un alt caz stârneşte revolta iubitorilor de animale. Un ciobănesc german, care timp de opt ani a fost folosit de Poliţia Română în misiuni, a fost abandonat într-un adăpost pentru animale.

Luminița de la capătul tunelului

Patrupedul putea fi eutanasiat din clipă în clipă, însă a avut noroc în ultimul moment. Luminiţa Rădulescu, o bucureșteancă, a prins drag de el și l-a adoptat. Selectat dintre sute de exemplare, Becks și-a făcut datoria cu demnitate. Un câine-polițist care odată ajuns la opt ani, merge  greoi şi are probleme la urcat treptele din cauza durerilor pe care le are la picioare. Soluția celor în slujba cărora a fost  timp de opt decenii:  “casarea”.

DEX: Casare = fărâma, sfărâma, sparge, zdrobi

Dacă Dicționarul Explicativ al Limbii Române definește casarea ca fiind o „zdrobire/ sfărâmare”, în directivele legislative, casarea e o lege. Aplicată cazului Becks, dacă odată poliţiştii Capitalei se mândreau cu el, patrupedul a ajuns ulterior a ajuns la hingheri! Într-un loc străin, lângă alte animale pe care nu şi le mai doreşte nimeni, câinele-poliţist s-a simţit pentru prima dată abandonat.

”Tristeţea lui era grea. Era tristeţea sufletului dezamăgit. Dacă nimeni nu-l lua în 14 zile putea să fie eutanasiat. Din fericire, Beks a stat acolo doar două zile, pentru că l-am adoptat. Am ajuns să ştiu de el pentru că inima unui poliţist era îndurerată şi a cerut ajutor. A plâns când l-a lăsat acolo, dar nu a avut altă soluţie. Când acel poliţist, care a avut grijă de el şi a lucrat cu el, trebuie să-l hrănească şi mai ales să plătească serviciile medicale din propriul lui salariu, e greu”, a povestit, pentru Click!, Luminiţa ­Rădulescu, femeia care l-a salvat.

Bucureşteanca l-a dus la veterinar şi are acum grijă ca “bătrânul poliţist” să primească tratamentul necesar. “Stă la căldură, ia patru pastile pe zi şi face injecţii la 4 zile. După două tratamente, deja urcă şi coboară treptele. Eu l-am luat ca să fiu sigură că scapă cu viaţă, iar dacă doreşte cineva să-l adop­te, o poate face oricând. E un câine foarte deştept şi ­foarte cuminte”, ne-a spus Luminiţa Rădulescu.

Câinele-erou Max, «casat» de Armată

Max, singurul câine al Armatei Române care a fost antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni, a fost diagnosticat, anul trecut, cu o boală gravă, dirofilarioză. Ciobănescul german a fost ”casat” de Armată și ar fi ajuns într-un adăpost, dacă o iubitoare de animale nu l-ar fi luat în grija sa. În ciuda tratamentelor pe care le-a primit, Max a pierdut lupta cu boala și în septembrie a murit, la vârsta de șase ani. Câinele-erou a fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul ”Raiul Animalelor”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Inedit » Urmașul bietului MAX: Povestea cutremurătoare a CÂINELUI-EROU BECKS, salvat în ultima clipă din mâinile hingherilor