Antena Meniu Search
x

POVESTEA ROMÂNULUI care crește un PUI de LEU refuzat de mamă în BIROUL SĂU

Un pui de leu, născut anul trecut la Grădina Zoologică din Bârlad și respins de mama sa, este crescut în biroul său de administratorul parcului zoo, Adrian Cărăbăț

Un pui de leu, născut anul trecut la Grădina Zoologică din Bârlad și respins de mama sa, este crescut în biroul său de administratorul parcului zoo, Adrian Cărăbăț. Acesta a povestit că a luat în birou puiul de leu imediat după naștere.

'Puiul este alimentat corespunzător vârstei și primește suplimente pentru a se dezvolta fără probleme, având în vedere că nu a fost hrănit de mama sa. Între noi s-a format deja o legătură deosebită', a declarat, vineri, administratorul Grădinii Zoologice Bârlad, Adrian Cărăbăț.

Puiul de leu s-a născut cu o greutate de 650 de grame în luna octombrie a anului trecut, iar acum cântărește 6 kilograme. La maturitate va ajunge să cântărescă peste 250 de kilograme. Potrivit specialiștilor, în astfel de cazuri, felinele au un comportament deosebit, fiind mult mai prietenoase cu oamenii din jurul lor.

Odată cu venirea căldurii, puiul de leu va fi mutat într-o cușcă din incinta parcului zoo.

Grădina Zoologică din Bârlad a trecut printr-un amplu proces de modernizare și reabilitare, valoarea lucrărilor ridicându-se la 2 milioane de lei, asigurați în proporții egale de Primăria Bârlad și Ministerul Mediului.

Parcul zoo a fost înființat în anul 1959, se întinde pe o suprafață de aproximativ șase hectare și găzduiește 36 de specii de animale exotice dar și din specii autohtone, printre care lei, tigri, jaguari, lame, maimuțe, urși carpatini sau cerbi carpatini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » POVESTEA ROMÂNULUI care crește un PUI de LEU refuzat de mamă în BIROUL SĂU