Antena Meniu Search
x

Video Primul pui de delfin născut la Delfinariul din Constanța. Baby e încă dependent de mama lui și nimeni nu se poate apropia de el: "Ar ieşi scandal"

Premieră la Delfinariul din Constanţa. Pe 8 martie a venit pe lume primul delfin născut în captivitate. Surpiza a fost una totală: nimeni nu se aştepta ca Chen-Chen, delifinul-femelă, să nască. Tatăl a fost adus de la un delfinariu din Ucraina, după invazia Rusiei.

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 21:01

Vezi și

Botezat Baby, puiul de delfin a împlinit astăzi şase zile. Momentan este dependent de mama lui, Chen-Chen, şi îi imită fiecare mişcare. Salturile sunt preferatele lui. Chen-Chen a împlinit recent 18 ani şi nimeni nu bănuia că va da naştere unui pui.

Alexandru Mazilu, antrenor: Am avut o mare surpriză în bazin. În loc de şase delfini, am văzut şapte.

Angelica Curlişcă, şef secţie Delfinariu: A dat demonstraţii şi a lucrat foarte frumos până în Ajun, a făcut şi salturi, a ieşit şi la eşuare. Nici măcar nu a refuzat hrana. În articole mai scrie că delfinul care are pui mai refuză hrana. Nu, deci Chen-Chen nu a avut niciun fel de simptom de delfin care va avea un pui. 

Delfinii au capacitatea de a-și ascunde problemele de sănătate

Monica Mândrescu, instructor: Delfinii au această capacitate de a-şi ascunde anumite probleme de sănătate, dar şi gestaţia, cum a fost şi în cazul lui Chen-Chen, tocmai pentru a nu oferi o şansă prădătorilor să se arate slabă, să zic aşa.

Tatăl lui Baby este Veterok, un delfin din Ucraina, care a ajuns la Constanţa din Harkov după invazia Rusiei. Instructorii nu ştiu dacă nou-născutul e mascul sau femelă pentru că nu se pot apropia deocamdată de el. Mai exact, nimeni nu poate.

Angelica Curlişcă, şef secţie Delfinariu: Chen-Chen este mămica super protectivă. Cred că dacă s-ar apropia o altă femelă şi ar vrea să-i ia puiul, ar ieşi scandal în bazin.

Delfinariul va fi închis timp de o lună, iar Baby va fi monitorizat constant

Timp de o lună, Delfinariul va fi închis pentru vizitatori. Baby va fi monitorizat 24 de ore din 24. Are nevoie de linişte, pentru că agitaţia publicului ar putea să-i pună sănătatea în pericol.

Ionuţ Nache, directorul Delfinariului: Ne vom gândi ca să putem oferi această bucurie constănţenilor şi turiştilor care vin pe litoral să găsim o variantă de program de vizitare, de vizionare a puiului.

Conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii estimează că abia la vară se vor organiza spectacole cu delfini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Inedit » Primul pui de delfin născut la Delfinariul din Constanța. Baby e încă dependent de mama lui și nimeni nu se poate apropia de el: "Ar ieşi scandal"