Antena Meniu Search
x

O fostă profesoară din Bistriţa a impresionat un juriu internaţional cu modul în care decorează torturile

Nu există zi de naştere sau alt eveniment important fără tort. Este desertul obligatoriu, asta nu înseamnă că trebuie să arate standard. De acest lucru se ocupă maeştrii cofetari, care nu doar că se ocupă ca interiorul să fie delicios, dar şi ca exteriorul să spectaculos.

De Redactia Observator la 13.11.2019, 17:55
Vezi și

Nu există zi de naştere sau alt eveniment important fără tort. Este desertul obligatoriu, asta nu înseamnă că trebuie să arate standard. De acest lucru se ocupă maeştrii cofetari, care nu doar că se ocupă ca interiorul să fie delicios, dar şi ca exteriorul să spectaculos. Iar o fostă profesoară demonstrează că se pricepe foarte bine la decorat torturi.

Marinela Mureşan a renunţat la catedră pentru o pasiune atipică. Fosta profesoară de limba franceză decorează torturi. Şi nu oricum, ci cu flori din zahăr.

Marinela Mureşan: De la ideea de sculptură de grădină am plecat şi m-am inspirat din sculpuri reale cu vegetaţie, cu flori în zona capului, a părului.

Asta pentru că principala ei sursă de inspiraţie este chiar curtea plină de flori.

Un "buchet dulce", făcut din 12 specii de plante - printre care iederă, chica voinicului, caprifoi şi arginţică - a impresionat juriul celui mai mare concurs internaţional al decoratorilor de torturi. Românca a produs surpriza de la Birmingham.

Marinela Mureşan: Eu am fost la categoria pastă flexibilă. Este o pastă inovatoare care a apărut în ultimii ani pe piaţa mondială. Eu am procurat-o tocmai din India am primit argint în condiţiile în care aurul nu s-a acordat. Şi, după aceea, la festivitatea finală, am avut marea surpriză să fie buchetul declarat pe locul 1.

La Sântana de Mureş o găsim pe Andrada Berceanu. Şi ea şi-a urmat pasiunea chiar dacă începutul nu arăta promiţător. Dar a avut răbdare, iar astăzi din mâinile ei ies opere de artă. delicioase.

De zece ani, Andrada ia parte la toate evenimentele importate din comunitate. Are grijă ca torturile să arate cât mai exatravagant la exterior, iar interiorul să fie cât mai gustos.

Andrada Berceanu: Eu am în lista mea standard peste 20 de sortimente. Lucrez cu ingrediente cât mai de bază adică ciocolată de foarte bună calitate, frișcă exclusiv din lapte, unt, mascarpone fructe de sezon. Ar fi păcat să fie un tort care să arate foarte bine în exterior și să aibă un interior care să fie puțin comestibil.

Tocmai datorită atenţiei patiserilor pentru detalii, torturile sunt o afacere de 8 milioane în fiecare an. Românii consumă 600 de mii de torturi pe an. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » O fostă profesoară din Bistriţa a impresionat un juriu internaţional cu modul în care decorează torturile