Antena Meniu Search
x

Charlie Ottley, realizatorul documentarului "Wild Charpatia", şi-a cumpărat o casă într-un sat din Braşov (Video)

O casă în Carpaţi, cu căpiţe de fân în curte şi o privelişte spectaculoasă. Aşa arată paradisul pentru producătorul britanic Charlie Ottley. Jurnalistul, care a realizat mai multe documentare despre ţara noastră, şi-a cumpărat o casă bătrânească într-un sat pitoresc din Braşov. A fost fascinat când a auzit că în zonă sunt urşi.

de Redactia Observator

la 02.09.2020, 00:02

Vezi și
  • Charlie Ottley a cumpărat o casă veche de 70 de ani.

Cuibărit la poalele Carpaţilor, satul Şirnea pare încremenit în timp. Sălbăticia acestui loc l-a cucerit pe prezentatorul britanic.

Charlie Ottley, realizator "Wild Charpatia": Când am venit aici, am vorbit cu nişte localnici şi i-am întrebat: "Sunt urşi pe aici?". L-am întrebat şi pe proprietar, iar el a crezut că voi fi speriat şi a spus: "Nu urs, nu! Nu aici". Am fost un pic dezamăgit. Nu cred că a înţeles că eu îmi doream să văd urşi. 

Charlie Ottley a cumpărat casa veche de 70 de ani de la un sătean împreună cu cei 6.500 de metri pătraţi de teren. De pe proprietatea lui se văd Vârful Postăvaru, Piatra Craiului şi Munţii Bucegi. 

Charlie Ottley, realizator "Wild Charpatia": Îmi plac aceşti munţi! Îmi plac peisajele ample, spectaculoase. Bucegii sunt cei mai spectaculoşi munţi din România. Piatra Craiului a fost locul în care am filmat Cold Mountain cu Nicole Kidman şi Jude Law. Deci, este automat un loc romantic. 

Jurnalistul BBC s-a îndrăgostit iremediabil de acest colţ sălbatic de paradis când a filmat seria de documentare Wild Carpathia alături de tizul său regal, Prinţul Charles. A găsit casa acum jumătate de an, ajutat de iubita lui româncă, Oana.

Oana, iubita lui Charlie Ottley: Este atras de locurile mai sălbatice, dacă se poate să intre ursul noaptea pe proprietate şi să audă lupul, pentru el este un vis îndeplinit. În România e o problemă cu casele, actele nu sunt intabulate, actele rămase de la bătrâni nu sunt toate în regulă, şi-aşa a durat vreo şase luni ca să formalizăm cumpărarea.

Englezul vrea să păstreze casa bătrânească aşa cum este, iar hambarul îl va transforma în bibliotecă.

Charlie Ottley, realizator "Wild Charpatia": Animalele erau ţinute aici. Aceasta este uşa anti-urşi! Nu e prea prietenoasă cu mediul şi e un pic rea cu urşii. Iar la etaj va fi un dormitor cu deschidere pe fiecare parte. Iar aici va fi o fereastră! O fereastră triunghiulară foarte mare, până jos. Iar patul va fi în partea cealaltă. Să stai în pat dimineaţa şi să te trezeşti cu acea privelişte.

Soţia proprietarului vrea să îl înveţe pe Charlie secretele traiului în inima sălbăticiei.

Rodica Terciu, fosta proprietară: Păi Charlie, acum dacă a luat aici, trebuie să muncească şi el. Să-i arăt să facă fânul, otava.

Domeniul din Carpaţi va putea fi locuit peste un an, când camerele vor putea fi închiriate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Charlie Ottley, realizatorul documentarului "Wild Charpatia", şi-a cumpărat o casă într-un sat din Braşov (Video)