Antena Meniu Search
x

Video Recuperare fizică prin hidroterapie pentru patrupezii din Cluj. Stăpânii plătesc până la 200 de lei pentru o ședință de tratament

Recuperarea fizică pentru căţei poate fi şi amuzantă. Universitatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a cumpărat din fonduri proprii un bazin de hidroterapie pentru câini. Are o bandă care funcţionează şi sub apă, iar căţeii aduşi aici aleargă şi se bălăcesc în acelaşi timp. 

de Redactia Observator

la 19.02.2022, 10:06

Vezi și

Aparatul de ultimă generaţie a costat 31.000 de euro şi combină o bălăceală pe placul căţeilor cu fizioterapia. Este recomandat pentru câinii care au trecut printr-o operaţie sau pentru cei care trebuie să mai dea jos din kilogramele în plus. 

Dr. Alexandra Muresan, medic departamentul chirurgie şi ATI: În acest moment căţelul face fizioterapie, este prima şedinţă pe care o facem cu ea. Am ales un protocol pentru a recupera o afecţiune pe care o are la nivelul genunchului este vorba de o ruptură parţiala de ligamente.

Recuperare fizică a animalelor de companie

Alergatul subacvatic pe bandă întăreşte musculatura şi oasele şi ajută căteţii să se recupereze mai repede. 

Pe acelaşi subiect

Dr. Cosmin Peștean, Șef ATI USAMV Cluj-Napoca: Această terapie noi o recomandăm în principal în urma unor intervenţii chirurgicale ortopedice. 

Veştile despre beneficiile aparatului s-au răspândit repede, aşa că iar iubitorii de animale apelează tot mai des la fizioterapeuţii canini. 

Mădălina Dragomir, medic: Până acum avem o medie de 7-8 pacienţi pe zi şi sperăm ca numărul să fie tot mai mare . Ne bucurăm şi de faptul că este o interacţiune permanentă cu proprietarul adică şi proprietarul asistă la terapiile de hidroterapie sipractic şi între ei se leagă relaţia mult mai bine

Stăpân: Ne-am programat cu o săptămână înainte 

Reporter: Şi? Ceva rezultate?

Stăpân: Da, da. Era foarte muscatura ,acum când palpezi deja e alt tonus este altă fortă şi altă sttabilitate chiar şi în mers 

O ședință de tratament costă între 100-200 de lei, în funcție de pacient, dar și de patologie. Pentru căţeii cu afecțiuni cronice sunt disponibile abonamente la prețuri preferențiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Recuperare fizică prin hidroterapie pentru patrupezii din Cluj. Stăpânii plătesc până la 200 de lei pentru o ședință de tratament