Video Recuperare fizică prin hidroterapie pentru patrupezii din Cluj. Stăpânii plătesc până la 200 de lei pentru o ședință de tratament
Recuperarea fizică pentru căţei poate fi şi amuzantă. Universitatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a cumpărat din fonduri proprii un bazin de hidroterapie pentru câini. Are o bandă care funcţionează şi sub apă, iar căţeii aduşi aici aleargă şi se bălăcesc în acelaşi timp.
Aparatul de ultimă generaţie a costat 31.000 de euro şi combină o bălăceală pe placul căţeilor cu fizioterapia. Este recomandat pentru câinii care au trecut printr-o operaţie sau pentru cei care trebuie să mai dea jos din kilogramele în plus.
Dr. Alexandra Muresan, medic departamentul chirurgie şi ATI: În acest moment căţelul face fizioterapie, este prima şedinţă pe care o facem cu ea. Am ales un protocol pentru a recupera o afecţiune pe care o are la nivelul genunchului este vorba de o ruptură parţiala de ligamente.
Recuperare fizică a animalelor de companie
Alergatul subacvatic pe bandă întăreşte musculatura şi oasele şi ajută căteţii să se recupereze mai repede.
- Limita e cerul: câinele Ouka, cel mai bun prieten al unui francez. Cum a început aventura celor doi parapantişti
- Gest de eroină al unei bătrâne din Rusia. A sărit în apele îngheţate ale unui râu pentru a salva un husky de...
- Un paznic a intrat cu toporul într-o şcoală din Maramureş şi a luat de gât un câine cu care se jucau elevii
Dr. Cosmin Peștean, Șef ATI USAMV Cluj-Napoca: Această terapie noi o recomandăm în principal în urma unor intervenţii chirurgicale ortopedice.
Veştile despre beneficiile aparatului s-au răspândit repede, aşa că iar iubitorii de animale apelează tot mai des la fizioterapeuţii canini.
Mădălina Dragomir, medic: Până acum avem o medie de 7-8 pacienţi pe zi şi sperăm ca numărul să fie tot mai mare . Ne bucurăm şi de faptul că este o interacţiune permanentă cu proprietarul adică şi proprietarul asistă la terapiile de hidroterapie sipractic şi între ei se leagă relaţia mult mai bine
Stăpân: Ne-am programat cu o săptămână înainte
Reporter: Şi? Ceva rezultate?
Stăpân: Da, da. Era foarte muscatura ,acum când palpezi deja e alt tonus este altă fortă şi altă sttabilitate chiar şi în mers
O ședință de tratament costă între 100-200 de lei, în funcție de pacient, dar și de patologie. Pentru căţeii cu afecțiuni cronice sunt disponibile abonamente la prețuri preferențiale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰