Antena Meniu Search
x

REMEDIUL în caz de ARSURI care FACE MINUNI. O româncă l-a postat pentru a ajuta RĂNIȚII din COLECTIV

Impresionată până la lacrimi de drama celor aproape 200 de răniți, o româncă a postat o rețetă eficientă în tratarea arsurilor, în speranța că ar putea fi utilă celor care sunt acum în spitale

Impresionată până la lacrimi de drama celor aproape 200 de răniți, o româncă a postat o rețetă eficientă în tratarea arsurilor, în speranța că ar putea fi utilă celor care sunt acum în spitale.

Internauții au fost impresionați de mărturia femeii care susține că acum mai bine de trei decenii tatăl ei ar fi fost vindecat de arsuri grave cu acest leac.

 „ În 1980 tatăl meu a fost surprins de explozia unui bidon cu motorină care i-a provocat arsuri de gradul III la cap, gât și mâini. Fiind iarnă, avea un pulover pe gât care a ars împreună cu pielea, lăsându-i venele gâtului expuse. Nu mai avea piele pe față, păr pe cap și urechile erau arse pe jumătate. După 2 săptămâni de chin în spital capul îi era, citez : « o mare coajă de sub care supura puroi ».

 După cele 2 săptămâni de chin, tatăl meu și-a întâlnit salvatoarea : o bătrână care a convins-o pe mamă că leacul ei îi va aduce înapoi chipul soțului. Mamă și un unchi l-au răpit (fără exagerare) pe tata din spital și l-au dus acasă unde bătrână s-a și mutat pentru 2 săptămâni.

 Mi-am sunat astăzi tatăl care mi-a dictat cu galsul tremurând de emoție rețetă . M-a rugat să precizez că « nu îi doare, dimpotrivă, tratamentul le ia durerea ». știu că mulți vor fi reticenți, însă eu nu aș fi putut trăi împăcată știind că există un tratament care pe tatăl meu l-a făcut CĂ NOU în aproximativ 2 luni iar eu nu l-am făcut public ! I-a crescut carnea la loc, i-au crescut urechile, i-au crescut bărba, părul, unghiile i-au picat și i-au crescut la loc de 2 ori ! Iar singură urmă pe care o mai poți vedea astăzi este pielea puțin încrețita pe gât, sub urechi, acolo unde acum 35 ani i se vedeau venele !

 țin să precizez faptul că de când mă știu pragul nostru a fost călcat de oameni care veneau plini de speranța să își ajute rudele, copiii, iar mamă le pregătea și le arată cum să aplice tratamentul iar ei plecau covârșiți de recunoștință.

 

 Rețeta este urmatorea (cantitățile pot fi înmulțite în funcție de cât este de mare suprafața arsă) :

-200 grame ceară de albine pură ! (de la apicultori care să va garanteze că nu există nimic altceva în ceară decât ceea ce au produs albinele)

-200 grame unt de vacă proaspăt NESĂRAT (mamă recomanda să fie făcut în casă din lapte proaspăt)

-200 ml ulei de floarea soarelui

-2 cepe albe

 

  Într-un vas curat se pun împreună la foc mic ceară, untul și uleiul. Când se topesc toate se adaugă ceapă tăiată mărunt (că pentru mâncare). Se lasă la foc foarte mic până când ceapă devine aurie (ea va începe să fiarbă în amestecul de ulei, unt și ceară). Aveți grijă să nu ardeți ceapă ! Când ceapă e aurie se stinge flacără.

 Arsurile se vor spăla cu multă grijă cu ceai de pelin și fașă sterilă. Atenție : se înmoaie fașă în ceai, se spăla rană, apoi fașă se aruncă și se folosește altă. NU introduceți în ceai fașă cu care ați spălat deja rană. După ce arsură este curățată cu ceaiul de pelin, se lasă câteva minute până se usucă rană bine.

 Mai departe se va aplică pe arsuri tratamentul în următorul mod : se ia fașă sterilă de colțuri și se înmoaie în tratamentul călduț ( dacă e rece se încheagă de la ceară). Veți obseră că adera la fașă și începe imediat a se întări. Aplicați cu grijă pe arsură fașă astfel înmuiată (și în totalitate înmuiată). Continuați până când toată rană e acoperită.

 IMPORTANT de știut: fașă înmuiată NU se va lipi de rană datorită ingredientelor pe care le conține. Mai mult, datorită căldurii corpului și a stratului de vată care va fi așezat peste ea se va menține unsuroasă și va hidrată și regenera carnea și pielea.

 După ce toate rănile sunt acoperite cu fașă înmuiată în tratament, peste ea se va aplică un strat de vată care  avea rolul de  menține   regenerării . După ce corpul  fi acoperit de startul de ,   se  folosi un nou strat de   care  menține    cu tratament la locul lor.

 Acest pansamanet se  menține 24 de ore după care  fi înlocuit urmărind exact  , de la spălarea cu ceai  la securizarea cu ultimul strat de .  momentul  care pansamentul se  jos tatăl meu spune  nu e dureros pentru  tratamentul este extrem de emolient . La stratul de  cu tratament     care se   astfel cu   fără durere.

 De asemenea, pe dedesuptul  arse  începe procesul de regenerare  celulelor, ceea ce   mâncărimi. Mâncărimea e semn bun.

 Tratamenul  de la aplicare se poate pune la rece  poate fi refolosit la următoarea pansare, prin încălzire”, a scris Gabriela Ionescu pe Facebook.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » REMEDIUL în caz de ARSURI care FACE MINUNI. O româncă l-a postat pentru a ajuta RĂNIȚII din COLECTIV