Antena Meniu Search
x

Turul lumii în farfuriile de pe litoral. Restaurantele de la malul mării și-au adaptat meniul la bucătăria internațională

O călătorie culinară în jurul lumii începe pe litoralul românesc. De la vita sud-americană şi aromele orientale, până la savoarea simplă a bucătăriei tătăreşti, toate îşi fac loc în farfuriile turiştilor.

Vezi și

O călătorie culinară în jurul lumii începe pe litoralul românesc. De la vita sud-americană şi aromele orientale, până la savoarea simplă a bucătăriei tătăreşti, toate îşi fac loc în farfuriile turiştilor.

Adus tocmai din Uruguay, muşchiul de vită Black Angus este piesa de rezistenţă a platoului. În Mamaia Nord, clienţii au pretenţii mari, aşa că bucătarii se întrec în preparate sofisticate. 

Răzvan Mangu, bucătar: "Folosim o temperatură ridicată pentru închiderea porilor, după care vom scădea din intensitatea temperaturii pentru o gătire cât mai uniformă şi de la exterior, către interior."

Carnea e gătită puţin, cât să-şi păstreze frăgezimea. Trufele şi sparanghelul completează farfuria. Deasupra, se pune o crustă de şofran cu soia. 

După muşchiul de vită uruguayan, turiştii pot încerca şi savorile orientului. Un restaurant libanez din Mamaia şi-a făcut deja clienţii să memoreze meniul.

Asta pentru că mâncărurile sunt pregătite de un libanez sadea. Bucătarul şef Ahmed găteşte de 30 de ani pentru români.

Pentru o cină ca la carte, mizează pe un amestec de carne de berbec şi vită. Năutul completează reţeta, iar condimentele dau toată savoarea. Totul este servit direct din tigaie. 

Se spune despre mâncarea libaneză că este una dintre cele mai proaspete şi sănătoase din întreaga lume. Tocmai de aceea, de pe niciun platou nu lipsesc legumele.

Turiştii care ajung în Neptun, la un restaurant cu specific tătăresc, se pot bucura de savoarea unui preparat pe cât de simplu, pe atât de delicios: şuberekul. 

Secretul constă în prăjire. Cu uleiul bine încins, şuberekul este stropit bine cu o paletă şi întors exact la momentul potrivit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Turul lumii în farfuriile de pe litoral. Restaurantele de la malul mării și-au adaptat meniul la bucătăria internațională