Antena Meniu Search
x

O rocă spaţială a trecut pe lângă Pământ în noaptea de Halloween! Semăna izbitor cu un CRANIU UMAN!

Roca spațială imensă asemănătoare cu un craniu a trecut sâmbătă seara prin apropiere de Terra, la aproximativ 500.000 de km, fără să reprezinte vreun pericol, a anunțat NASA.

 Roca spațială imensă asemănătoare cu un craniu a trecut sâmbătă seara prin apropiere de Terra, la aproximativ 500.000 de km, fără să reprezinte vreun pericol, a anunțat NASA.

Obiectul spațial, cu un diametru de 600 de metri, a trecut pe lângă Pământ sâmbătă la ora 17.01 GMT, la distanță mai mare decât se află Luna față de planeta noastră, relatează EFE și DPA. Potrivit specialiștilor de la NASA, această rocă a fost probabil o așa-numită cometă moartă care și-a pierdut 'coada' strălucitoare după numeroase orbite în jurul Soarelui.

Oamenii de știință de la NASA au vorbit despreun "mare dovleac" care ar zbura aproape de Pământ de Halloween. Dar, pe măsură ce obiectul se apropia, ei au schimbat descrierea, deoarece fotografiile prin satelit au arătat o asemănare izbitoare cu un craniu uman. Din punct de vedere științific, s-a crezut inițial că este vorba de un asteroid, care a și primit numele de catalog Asteroid 2015 TB145, dar după ce a fost observat mai bine grație telescopului cu infraroșu al NASA (telescopul IRTF) instalat în Hawaii, s-a stabilit că este vorba cel mai probabil de o cometă care și-a pierdut materialele volatile după numeroase treceri în jurul Soarelui.

Dacă ar fi fost pe o traiectorie incidentă cu Pământul un corp de dimensiunea lui 2015 TB145 ar fi provocat distrugeri masive. Spre exemplu, asteroidul care a provocat celebrul "fenomen Tunguska", care a culcat la pământ aproximativ 2.070 km pătrați de pădure în Siberia, în 1908, ar fi avut doar aproximativ 40 de metri în diametru — adică mai puțin de 10% din dimensiunile lui 2015 TB145.

În apropierea relativă a Pământului există numeroși astfel de bolovani care rătăcesc prin spațiu care nu au fost încă detectați. Estimările oficiale vorbesc despre aproximativ 1 milion de asteroizi cu diametrul de cel puțin 30 de metri, iar conform NASA, mai puțin de 1% dintre aceștia au fost descoperiți. Există însă și vești bune: modelele computerizate folosite de astronomi sugerează că aproximativ 95% dintre asteroizii foarte mari (cel puțin 1 kilometru în diametru), cu potențialul de a pune capăt civilizației terestre, au fost deja descoperiți și niciunul dintre ei nu se află pe o traiectorie de coliziune cu planeta noastră.

Sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Inedit » O rocă spaţială a trecut pe lângă Pământ în noaptea de Halloween! Semăna izbitor cu un CRANIU UMAN!