Antena Meniu Search
x

România, frumoasă doar pentru străini. Turiştii de peste graniţe se declară îndrăgostiţi de ţara noastră

Încântătoare pentru străini, deprimante pentru români. Vorbim de cele mai vizitate locuri din România, pe care echipa Observator le-a luat la pas cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului.

Vezi și

Încântătoare pentru străini, deprimante pentru români. E vorba de cele mai vizitate locuri din România, pe care echipa Observator le-a luat la pas cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului.

Centrul Vechi al Capitalei. Printre clădirile vechi, păşind pe piatra cubică, recunoşti turiştii străini imediat. Faţă de românii care trec în grabă, vizitatorii petrec minute bune absorbind privelilştea cu o încântare pe care localnicii au pierdut-o de mult.

Acelaşi Bucureşti, dar câţi turişti, atâtea impresii. Cei veniţi de peste hotare sunt impresionaţi de arhitectura clasică, de mâncarea şi băutura ieftină pentru buzunarul lor, în timp ce românii sunt deranjaţi de clădirile neîngrijite, de aglomeraţia sufocantă şi de mizerie.

Adda a venit din America fără aşteptări mari de la Bucureşti. Ce a găsit în capitală, însă, i-a schimbat părerea.

Un oraş prietenos a găsit şi soţul ei, Michael.

Michael, turist american: "Atenţia acordată spaţiilor publice. Este frumos să vezi un oraş căruia pare că îi pasă de oamenii lui. Care le permite să se deplaseze uşor şi unde sunt multe lucruri de făcut, în special în Centrul Vechi."

Prima evaluare a străinilor este total diferită de ceea ce cred bucureştenii.

Şi în Cluj-Napoca, arhitectura este încântătoare pentru turiştii din străinătate. Lucas a venit aici să urmeze facultatea, dar până când va absolvi, vânează frumuseţile oraşului cu aparatul foto.

Printre turişti străini, dăm însă şi de un vizitator din Gorj. Cu o evaluare puţin mai cinică.

În Braşov, reporterii Observator au întâlnit o turistă atipică. O tânără care s-a născut în România, dar trăieşte în SUA. 

"Plângeam! Îmi era atât de dor de oraşul ăsta şi vedeam prietenii cum postează pe reţelele sociale că merg într-un loc sau altul şi mi s-a făcut aşa un dor", spune românca stabilită în SUA. 

Însă tocmai turiştii par să fie o problemă pentru cei rămaşi în ţară.

Peste două milioane 700 de mii de turişti străini au vizitat, anul trecut, ţara noastră. În schimb, o vacanţă de o săptămână rămâne o cheltuială prea mare pentru 66% dintre români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Inedit » România, frumoasă doar pentru străini. Turiştii de peste graniţe se declară îndrăgostiţi de ţara noastră