Antena Meniu Search
x

ROMÂNII ar putea SALVA LUMEA de un posibil asteroid care se îndreaptă spre Pământ

Inventatorii români pot salva lumea de un posibil asteroid care se îndreaptă spre Pământ, pot umezi Sahara sau pot oferi soluții pentru rezistența caselor în fața cutremurelor și inundațiilor. Astfel de concepte au fost prezentate marți în cadrul unei expoziții la care au participat inventatori de la 15 ani la 60, fiecare cu soluții recunoscute la Geneva.

Inventatorii români pot salva lumea de un posibil asteroid care se îndreaptă spre Pământ, pot umezi Sahara sau pot oferi soluții pentru rezistența caselor în fața cutremurelor și inundațiilor.

Astfel de concepte au fost prezentate marți în cadrul unei expoziții la care au participat inventatori de la 15 ani la 60, fiecare cu soluții recunoscute la Geneva.

Potrivit Agerpres, inventatori români au prezentat la expoziţie aparate care pot ajuta omenirea în cazul unui eveniment asemănător celui prin care dinozaurii au dispărut.

"Acesta este un tun contra asteroizilor. Este format din două oglinzi parabolice, una mare și una mică având același focar. Oglinzile sunt puse față în față. Aceasta captează energia de la soare, o concentrează în focar, care este același ca al oglinzii mici și oglinda mică reversează și creează o rază de lumină de foarte mare intensitate. Dacă este concentrată pe un asteroid, vaporizează local și deviază. Asteroidul care a distrus dinozaurii acum 60 milioane de ani avea 37 de kilometri. Nu era mare. E foarte posibil ca din întuneric să apară altul. O altă aplicație a acestei idei este curățarea deșeurilor spațiale care sunt în jurul pământului. În așa ceva ar trebui să investească o confederație de state. Acest dispozitiv poate fi folosit și pentru teraformarea planetei Marte. Trimițând raza spre planeta Marte poți vaporiza solul și să obții o atmosferă. Vrem să eliminăm deșertul din Sahara creând o rețea de canale, trimițând raza, prin care să dăm drumul la apa alcalină să circule", a declarat Sandu Constantin, de la Institutul Naționale de Cercetare-Dezvoltare motoare cu turbină — COMOTI, unul dintre cei patru inventatori care au realizat aceste machete.

În ceea ce privește miniatura navei spațiale el spune că 'aceasta se deplasează în colul de lumină generat de tunul contra asteroizilor'.

'Primește energia din acea rază de lumină, o concentrează în oglinda mică și o introduce în dispozitivul de admisie a navei unde este utilizată pentru propulsie. Este și un sistem de celule fotovoltaice care preia lumina concentrată venită de la acest sistem și o transformă în energie electrică deși nava se află la o mare distanță de soare. E ca la troleibuz. Navele primesc energie de la aceste raze de lumină. Aceste invenții sunt rezultatul unui colectiv format din Valentin Silvestru, Dan Brașoveanu și Octavian Anghel', mi-a explicat inventatorul. 

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » ROMÂNII ar putea SALVA LUMEA de un posibil asteroid care se îndreaptă spre Pământ