Video Românul care și-a instalat WC în fața blocului, pentru că acasă nu putea trage apa. După o saptămână a rămas fără el și a sunat la poliție: "Mi s-a furat o toaletă ecologică"
Toaleta din fundul curţii s-a mutat în faţa blocului. Se întâmplă la doi paşi de Bucureşti, în Târgovişte. Supărat că blocul în care locuieşte are canalizarea defectă şi nu poate folosi baia din casă, un bărbat şi-a cumpărat o toaletă elecologică pe care a pus-o afară. Investiţia, care l-a costat 5.000 de lei, n-a fost pe placul primăriei. Aşa că astăzi au ridicat-o cu scandal.
Cine spune că intrarea în Schengen e departe, n-a ajuns la Târgovişte. Chiar în centrul cetăţii de scaun, de săptămâna trecută a mai apărut un... tron. Invenţia îi aparţine unui locatar supărat că nu mai poate trage apa la el acasă.
"Am decis să închiriez în prima faza o toaleta ecologică mai apoi cu drept de a cumpăra pentru a-mi satisface necesităţile fiziologice. Eu am decis că aşa este mai bine, din punct de vedere legal, să-mi iau mijloace de precauţie", explică Victor Alexandru.
Nu e toaletă în fundul curţii, ci veceu în faţa blocului pentru care locatarul ajuns în situaţia-limită are contract de deversare, adică o firmă de vidanjare vine o dată pe săptămână să preia mizeria. Vecinii se uită cu invidie la soluţia ingenioasă: regulile din contract nu-i permit proprietarului să împartă toaleta cu nimeni.
Vecinii îi dau dreptate bărbatului
- De ce nu mai au voie să tragă apa la toaletă zeci de locatari din Târgoviște. Autoritățile le-au confiscat...
- Al doilea cel mai periculos șarpe din lume, găsit de un bărbat într-o toaletă publică din Australia: "Locul...
- Un japonez a intrat din greşeală cu maşina în cea mai veche toaletă din ţară, păstrată într-un templu...
"Undeva îi dau dreptate că a adus toaleta acolo."
"Omul şi-a făcut ceva normal", explică vecinii bărbatului.
Doar că toaleta nu a primit aprobare de amplasare. Aşa că, după doar câteva zile în care a folosit-o, a venit poliţia locală.
"Numai puţin, numai puţin ce faceţi. E o proprietate privată."
"Haideţi, luaţi-o!"
"Păi cum să o ia domnule?"
"E ceva ilegal, pe domeniul public."
"Păi, da, dar am făcut solicitare la dumnevoastră."
"Nu aţi primit răspuns şi aţi montat-o."
"Nu este normal să se amplaseze aşa ceva. Normalitatea este să-şi repare canalizarea şi să funcţioneze ca orice zonă rezidenţială", explică Ciprian Oprescu, director DAPPP Târgovişte.
Disperat, proprietarul veceului ecologic a sunat la 112
"Ce s-a întâmplat?"
"Mi s-a furat o toaletă ecologică de pe domeniul public."
"Am înţeles, haideţi să depuneţi plângere."
Dincolo de ridicolul situaţiei, povestea canalizării blocului este o radiografie fidelă a felului în care oamenii şi autorităţile nu reuşesc să rezolve o problemă. De 20 de ani, condutele ar fi defecte şi la subsolul blocului au fost mereu scurgeri. Un Dorel plătit de locatari cu bani grei ca să repare defecţiunea a făcut treabă de mântuială şi apoi a dispărut.
"Eu sunt numai să plătesc aici, să dau bani."
"Eu am dat banii, să-mi dea banii inapoi!"
"De 20 de ani de zile eu cer să facă canalizarea."
Subsolul s-a transformat într-un focar de infecţie, iar Direcţia de Sănătate Publică precizează, într-un răspuns pentru Observator, că a dat amenzi şi a dispus repararea urgentă a conductelor. Până atunci, oamenii nu mai au voie să tragă apa.
În urma contoalelor efectuate s-a constatat că subsolul bloclui este inundat cu ape uzate motiv pentru care inspectorii sanitari au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale Asociaţiei de Proprietri şi au impus să se ia toate măsurile pentru repararea conductelor.
Între timp, nimeni nu a oferit locatarilor alternativă. Iar înţelegere pentru situaţia delicată nu mai există de nicio parte.
"Păi dacă oricine poate să pună orice pe domeniul public, cum am putea să discutăm noi despre un stat de drept", explică primarul.
Cu atât mai puţin de un stat civilizat. Potrivit statisticilor, un sfert dintre români au toalete în fundul curţii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰