Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sarmale coapte în dovleac, reţeta oltenească uşor de pregătit de sărbători

Cei care vor să îşi impresioneze musafirii la masa festivă pot să coacă sarmalele direct în dovleac. După o reţetă din Oltenia care are mare succes în restaurante şi care se poate face cu uşurinţă şi acasă.

de Redactia Observator

la 24.12.2018 , 21:45

Cei care vor să îşi impresioneze musafirii la masa festivă pot să coacă sarmalele direct în dovleac. După o reţetă din Oltenia care are mare succes în restaurante şi care se poate face cu uşurinţă şi acasă.

Pregătirile au început încă de la prima oră în bucătăria acestui restaurant din Piteşti. Până acum, bucătarul a rulat aproape 500 de sarmale, pe care le va găti după o reţetă oltenească. Nu le va fierbe într-un vas de lut... ci într-un dovleac.

Daniel Ciotin, bucătar: Pe cele obişnuite le ştim cu toţii, iar astea au un miros specific datorită dovleacului, îi dă o aromă foarte plăcută.

Vezi și

Pentru carne, bucătarul a folosit reţeta clasică. În timp ce umplutura este învelită în frunze de varză murată, dovleacul stă la copt. 

Ca să împrumute şi mai bine aroma şi dulceaţa dovleacului, sarmalele pot fi coapte în el şi câteva ore, la foc mic. Atunci când sunt gata, se servesc cu mămăligă, ardei iute şi afumătură.

Cei care au încercat reţeta spun că îşi aduc aminte de copilărie.

E doar una din reţetele de sarmale care aduc zilele acestea arome irezistibile în casele românilor. În foi de varză murată sau de viţă de vie, cu afumătură sau cârnaţi, mai mari sau mai mici - sunt nelipsite de pe mesele de Crăciun. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Inedit » Sarmale coapte în dovleac, reţeta oltenească uşor de pregătit de sărbători