Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O familie din Cluj a făcut, timp de o lună, schimb de case cu o familie de americani

O familie din Cluj a transpus în viaţa reală un scenariu de film şi a petrecut o lună în Statele Unite. Au făcut schimb de case timp de patru săptămâni. Şi-acum, despre o vacanţă altfel. Petrecută nu la hotel, ci în casa cuiva.

de Redactia Observator

la 15.09.2018 , 21:36

O familie din Cluj a transpus în viaţa reală un scenariu de film şi a petrecut o lună în Statele Unite. Au făcut schimb de case timp de patru săptămâni.

Schimbul de case e o soluţie ieftină pentru o experienţă inedită. Necunoscuţi, din ţări diferite şi culturi diferite, se mută unii în locuinţele celorlalţi. O familie din Cluj a lăsat casa unui cuplu de americani. Aceştia au vizitat toată România. Iar românii noştri au trăit, pentru o lună, în Los Angeles.

Simona, Dan şi cei doi copii ai lor au trăit timp de patru săptămâni "Visul american". Fără să plătească sume fabuloase la un hotel. În luna august, au ajuns în Stoody-Nixon House, construită în 1926. Sub acelaşi acoperiş a locuit, pentru o scurtă perioadă, şi al 37-lea preşedinte american, Richard Nixon. 

Vezi și

Familia Neamţu a ajuns într-o casă situată în apropierea a şapte plaje diferite, la o oră şi jumătate distanţă de Disneyland, la 45 de minute de centrul Los Angelesului şi la 5 ore de Las Vegas.

Au privit totuşi cu teamă schimbul de case. Mai ales că nu i-au întâlnit niciodată pe cei care, timp de o lună, le-au trăit viaţa.

Înainte de plecare, familiile şi-au scris regulamente, dar şi un program. Astfel, americanii care au ajuns în România au ştiut exact ce au de făcut. Să aibă grijă de grădina gospodăriei din Râşca, de apartamentul din Cluj-Napoca şi să vizite. Alba Iulia, Maramureşul, Sibiul, dar şi Bucureştiul. 

Familia Mccormack a făcut primul schimb de case în 2003. Acum a fost al 44-lea. Jumătate au fost în SUA, iar celelalte - prin restul lumii. 

Pe site-ul unde s-au cunoscut cele două familii sunt înscrise peste 65 de mii de case din 150 de ţări. Din România sunt listate 28 de proprietăţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Inedit » O familie din Cluj a făcut, timp de o lună, schimb de case cu o familie de americani