Slănina afumată, pe post de medicament. Beneficii surprinzătoare pentru sănătate
Slănina, pe care bunicii noştri o mâncau la micul dejul este sănătate curată. Deşi mulţi se feresc acum de ea din cauza grăsimii, nutriţioniştii o recomandă! Este un bun medicament în zilele friguroase şi, consumată în cantităţi moderate, scade colesterolul şi ajută inima.
Slănina, pe care bunicii noştri o mâncau la micul dejul este sănătate curată. Deşi mulţi se feresc acum de ea din cauza grăsimii, nutriţioniştii o recomandă! Este un bun medicament în zilele friguroase şi, consumată în cantităţi moderate, scade colesterolul şi ajută inima. În plus, nu este nici greu de preparat.
În gospodăriile de la ţară, slănina afumată este pregătită după o reţetă veche, numai după ce este ţinută şapte zile în saramură.
Apoi este presărată boiaua. În afumătoarea din curte, va sta pe jar domol în lemn de carpen până prinde culoarea aurie.
După ce a stat 24 de ore la afiumat, slăninunţa este gata.
- O nouă şansă pentru un căprior lovit şi abandonat pe şosea. Helga, o şoferiţă cu inima de aur, l-a salvat de...
- Imagini spectaculoase surprinse în parcurile din Tokyo. Florile de cireş au transformat locul într-un peisaj de...
- O plantă rară, păzită zi și noapte într-o pădure din Târgu-Jiu. Cristi: "I se mai spune și floarea de șah"
- Reuniţi de destin, după 8 decenii. Cum s-au întâlnit la 95 de ani doi iubiţi din copilărie, datorită unei...
- Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Buna Vestire. Ce este interzis să faci astăzi, de Blagoveştenie sau Ziua...
Nutriţioniştii spun că slănina de porc conţine acizi graşi Omega 3. Creşte imunitatea şi are şi beneficii cardiace. Cu o singură condiţie. Să fie consumată în cantităţi mici.
80 de grame pe zi este porţia maximă recomandată de nutriţionişti.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰