Antena Meniu Search
x

Nelipsita brânză cu roşii de pe mesele românilor poate deveni o delicatesă

Nelipsita brânză cu roşii de pe mesele românilor poate deveni o delicatesă. Iar tradiţionalul şorici intră în categoria preparatelor gourmet.

Vezi și

Nelipsita brânză cu roşii de pe mesele românilor poate deveni o delicatesă. Iar tradiţionalul şorici intră în categoria preparatelor gourmet. Se ocupă de asta tinerii chefi care se inspiră din vechile reţete ale satelor româneşti şi creează meniuri de lux din ingrediente cât se poate de simple.

Alexandru Antal face parte din noua generaţie de chefi. Tinerii care transformă mâncarea tradiţională de pe masa bunicii în preparate sofisticate. Şi ridică la rang de artă chiar şi simpla salată de brânză cu roşii.

Conceptul gourmet nu se mai rezumă astfel doar la trufe, caviar sau fructe de mare. Are la bază 3 elemente principale: mod de preparare, servire şi atmosferă.

În meniu regăsim şi un preparat desprins din cărţile de bucate ale trecutului şi readus pe buzele multor gurmanzi: porumbelul sălbatic. Pentru cei mai mulţi, însă, friptura de porc rămâne prima alegere. În acest caz, preparată după o reţetă rafinată.

Dincolo de gust şi de textură, contează aspectul. Gourmet înseamnă frumos. Tocmai de aceea, bucătarul aranjează elementele în farfurie cu atenţia unui pictor.

După asemenea preparate, nici desertul nu putea fi unul banal.

Surpriza am păstrat-o pentru final. 

Pentru un meniu românesc reinterpretat, veţi plăti cel puţin 200 de lei. Masa n-ar fi completă fără un pahar de vin natural, ţinut în permanenţă la cel mult 5 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Nelipsita brânză cu roşii de pe mesele românilor poate deveni o delicatesă