Antena Meniu Search
x

Specialiştii AVERTIZEAZĂ: Ce boli „aduce” bradul de Crăciun

O veste nu tocmai plăcută circulă de câțiva ani buni și se referă la pericolele asupra sănătății pe care brazii de Crăciun le aduc în casă

 O veste nu tocmai plăcută circulă de câțiva ani buni și se referă la pericolele asupra sănătății pe care brazii de Crăciun le aduc în casă.Indiferent că vorbim despre brazii artificiali sau cei naturali, un lucru este cert: aceștia ne pot afecta sănătatea!

 

 CE BOLI ÎȚI ADUCE BRADUL DE CRĂCIUN

 Bradul natural prezintă pe crenguțele sale microorganisme, dintre care cele mai periculoase sunt ciupercile, în special mucegaiurile.

Un raport prezentat de Colegiul Americam de Alergii, Astm și Boli Imunologice arată că sporii de mucegai în camerele cu brazi de Crăciun au o concentrație pe metru cub de aer mult crescută față de aerul dintr-o cameră obișnuită, chiar și din baie, relatează buzzle.com

Mucegaiurile sunt periculoase în special pentru căile respiratorii. Studiile din ultimii ani demosntreaza că brazii de Crăciun predispun la alergii, astm, scad imunitatea în față răcelilor, facilitează sinuzitele și alte afecțiuni din sferă ORL.

De asemenea, mulți brazi provin din păduri special plantate pentru vânzare, astfel că acești brazi sunt stropiți cu tot felule de substanțe toxice și pot conține pesticide pe care producătorii le folosesc pentru a stimula creșterea brazilor.

 CE RECOMANDA SPECIALIȘTII PRIVIND BRAZII NATURALI

Brazii Naturali de Crăciun sunt recomandați în cazul celor care nu prezintă alergii (fiind mai puțin periculoși pentru sănătate că brazii artificiali) DOAR dacă spălam bradul înainte de a-l împodobi. După încheierea sărbătorilor de iarnă este indicat să aruncați bradul, să nu îl păstrați în casă până se usucă.

 Bradul artificial – pericole pentru sănătate

Nici bradul artificial nu reprezintă o alternativă mai bună, deși medicii îl recomanda pacienților alergici.

Bradul artificial se pare că este cancerigen, susține Mike Schade , reprezentant al Centrului de Sănătate, Mediu și Justiție SUA – conform buzzle.com.

 Majoritatea brazilor artificiali de Crăciun conțin plumb , un meterial foarte toxic pentru organismul uman. De asemenea studiile arată că materialele plastice din acești brazi sunt deosebit de toxice chiar și la atingere, astfel că unele etichete ale brazilor artificiali avertizează să ne spălam pe mâini după montarea acestora și de asemenea interzic copiilor să se joace cu elementele bradului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Specialiştii AVERTIZEAZĂ: Ce boli „aduce” bradul de Crăciun