Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Copiii de azi, vamaioţii de mâine. Spiritul Vămii Veche se transmite din generație în generație

În fiecare zi, turiştii aflaţi pe litoral, observă cum Vama se transformă. Din locul distracţiei fără limite, într-o staţiune de familie

de Redactia Observator

la 22.07.2018 , 21:21

În fiecare zi, turiştii aflaţi pe litoral, observă cum Vama se transformă. Din locul distracţiei fără limite, într-o staţiune de familie. Explicaţia e simplă. Foştii vamaioţi au devenit acum părinţi. Asta înseamnă că îşi aduc acum cu ei la malul mării şi copiii.

Copiii de azi - vamaioţii de mâine. N-au încă buletin, dar simt deja că Vama Veche e un loc special. La 12 ani, Andrada ştie exact de ce iubeşte mica staţiune din sudul litoralului. 

"Apa, simplitatea, nu e ca în alte staţiuni - jetski-uri şi toate cele. Tocmai ce am vorbit cu tati mai devreme că o să vin şi când o să mă fac mare, cu prietenii", spune, încântată, Andrada.

Vezi și

Cândva locul de întâlnire al rockerilor, romanticilor şi artiştilor fără inhibiţii, Vama este acum a copiilor, care o descoperă val cu val. Diana are 9 ani. Este pentru prima dată când vine aici. 

"E foarte frumos. Niciodată n-am mai văzut aşa o mare frumoasă. Cel mai mult îmi place toată vama. Aici mă simt aproape ca acasă", mărturiseşte şi Diana.

Şi mama ei se află pentru prima dată-n Vamă - iar locul a surprins-o. 

"N-am simţit că s-ar depăşi anumite limite ale bunului simţ. Dimpotrivă, am simţit o libertate de care îmi pare rău că n-am profitat când eram mai tânără", spune mămica Dianei.

Părinţii nu regretă că Vama nu mai e ce-a fost. Au renunţat la cort, pentru confort. Acum, îşi duc copiii în hoteluri şi pensiuni cu locuri de joacă şi piscină. 

"I-am povestit cum era înainte. Lumea stătea cu corturile, făceau foc pe plajă, era distracţie multă", îşi aminteşte un tătic.

Chiar dacă decorul s-a schimbat, spiritul libertăţii s-a transmis de la o generaţie la alta. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Inedit » Copiii de azi, vamaioţii de mâine. Spiritul Vămii Veche se transmite din generație în generație