Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Accesoriile pentru bebeluşi, pe cât de ofertate, pe atât de periculoase. Doar 3% dintre produsele testate oferă siguranţă celor mici

Ştim cu toţii că reclama este sufletul comerţului. Şi, deseori, proaspeţii părinţi cumpără emoţional, înainte să se gândească la utilitate. Iar dacă produsul mai şi promite că bebeluşul va dormi neîntors, achiziţia e garantată. Însă, multe dintre accesorii s-au dovedit nesigure pentru cei mici. Un studiu arată că doar 3% dintre produsele testate au îndeplinit cerinţele de siguranţă. 

de Redactia Observator

la 12.02.2022, 19:51

Vezi și

Baby nest-ul a devenit cel mai popular cadou pentru o familie la început de drum. În ciuda marketing-ului, tocmai design-ul este problema, spun experţii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-un studiu realizat de organizaţiile pentru protecţia consumatorului din opt state membre ale Uniunii Europene, 27 din 29 de baby-nest-uri investigate în laborator nu au îndeplinit criteriile de siguranţă. Şi sistemele cu pereţi detaşabili, care se lipesc de patul părinţilor, sau sacii de dormit au picat testul. Aşa au ajuns pe lista produselor nerecomandate de Comisia Europeană. 

Magazinele vin însă cu sute de oferte

Pe acelaşi subiect

Ioana Matei - reporter Observator: La o simplă căutare pe Google, găsim sute de produse artizanale, care sunt promovate ca fiind sigure şi confortabile, însă nu sunt specificate criteriile de siguranţă. Dacă vrem să verificăm care sunt produsele nesigure, putem intra pe site-ul Comisiei Europene. Acest sac de dormit a apărut, de exemplu, a apărut anul trecut, în decembrie, cu risc de sufocare. 

Dincolo de nuanţe şi imprimeuri, e bine să ne uităm la specificaţiile produsului. 

Reprezentant magazin: Să nu cumva să alegem o variantă foarte ieftină ca preţ, să ne bucure acest preţ, dar materialul din care este conceput să fie unul de foarte slabă calitate. 

Alice Dona Mitu - specialist siguranţă auto copii: Părinţii ar trebui să se îndrepte spre pătuţuri clasice, cu saltele ferme, fără alte accesorii, de pildă, tur de pat sau alte lucruri care sunt cumva în memoria noastră colectivă pază de curent. 

Specialiştii recomandă să fie folosite doar când bebeluşul este supravegheat. Dacă doarme, regulile sunt clare. 

Irina Costache - medic pediatru: Niciodată nu vom culca un copil pe burtă. Orice altceva decât o suprafaţă dură, culcat pe spate, fără niciun fel de obiect în jurul copilului, de jucării, nimic din pluş, cruciuliţe, păturici pe care le mai folosesc mamele nu sunt sigure. 

Între timp, peste Ocean, o investigaţie a legat peste 120 de decese inexplicabile ale sugarilor în timpul somnului cu folosirea şezlongurilor şi a accesoriilor similare pentru bebeluşi. Este şi motivul pentru care astfel de dispozitive nu sunt avizate oficial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Studiu: Accesoriile pentru bebeluşi, pe cât de ofertate, pe atât de periculoase. Doar 3% dintre produsele testate oferă siguranţă celor mici