Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SUPERSTIȚII de care habar n-aveai! Ce se întâmplă dacă te mănâncă obrazul drept sau în interiorul nasului

De-a lungul vremii, oamenii au observat o anumită legătură între "semnele" pe care corpul nostru ni le dă uneori: mâncărimi, ţiuituri, amorţeli, şi anumite fapte, evenimente, care au loc. Oamenii le-au corelat şi toate astea au dat naştere la superstiţii legate de diferitele părţi anatomice ale corpului nostru.

de Redactia Observator

la 02.12.2015 , 18:36

De-a lungul vremii, oamenii au observat o anumită legătură între "semnele" pe care corpul nostru ni le dă uneori: mâncărimi, ţiuituri, amorţeli, şi anumite fapte, evenimente, care au loc. Oamenii le-au corelat şi toate astea au dat naştere la superstiţii legate de diferitele părţi anatomice ale corpului nostru.

Dacă te mănâncă în vârful capului, se spune că starea ta suferă o transformare în bine, că poziţia ta socială suferă o îmbunătăţire. Despre păr se spune că, dacă la pieptănat îţi rămâne o şuviţă rebelă, vei face un drum. Dacă te mănâncă în ureche, este semn sigur de ploaie (această este una dintre superstiţiile care poate fi explicată ştiinţific ; cilii din ureche se umezesc de la umiditatea din natură şi acest lucru favorizează gâdilatul pe care noi îl luăm drept mâncărime), dar, oricum ar fi, superstiţia rămâne suverană.

Dacă din senin ţi se roşesc urechile şi devin fierbinţi este semn, absolut sigur, că cineva vorbeşte despre ţine... şi nu e sigur că vorbeşte "de bine"... Dacă îţi ţiuie urechea este semn clar că cineva te înjură. Dacă te mănâncă nasul la suprafaţă, te cerţi cu cineva ; dacă te mănâncă nasul pe interior, vine o rudă în vizită. Dacă te mănâncă sprânceană dreapta - te vezi cu un vechi prieten ; dacă te mănâncă sprânceană stânga - pleci la drum. Dacă te freci la ochi, că te mănâncă, înseamnă că vezi pe cineva drag.

Articolul continuă după reclamă

Te mănâncă obrazul drept, te doreşte cineva ; te mănâncă obrazul stâng - cineva nu te suferă. Dacă te mănâncă buzele - te săruţi cu cineva. Dar, ferească sfântul să te mănânce limba, înseamnă că scapi un "porumbel", dezvălui o taină, faci o indiscreţie sau o gafă. Dacă te mănâncă în zona feselor, e semn de noroc, încearcă-ţi norocul la loto. Dacă te mănâncă palmă stânga, vei lua bani ; dacă te mănâncă palmă dreapta - vei da bani. Cine pune mâna pe sare în ziua de Paşte, va avea palmele transpirate tot anul. Se spune că dacă-ţi amorţeşte mâna din senin, trebuie să dai de pomană, să fii mai larg la suflet ( dar n-ar fi rău să mergi şi la medic ).

Dacă vrei să-ţi meargă bine când te duci undeva, intră pe uşa cu piciorul drept ; dacă intri cu stângul vei avea ghinion. Dacă ţi se "bate" un muşchi la picioare, înseamnă că ai uitat să faci ceva, un drum sau altceva. Dar cel mai sigur semn este când te mânca în talpă ; chiar dacă n-ai planificat aşa ceva, fii sigur că vei face un drum. Ar mai fi şi superstiţia care a născut o zicala : "te mănâncă spinarea ?!", acesta este semnul sigur că te cerţi cu cineva, ai ceva necazuri, sau poţi "s-o încasezi" ( la propriu sau la figurat ! ).

Sursa: bzi.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » SUPERSTIȚII de care habar n-aveai! Ce se întâmplă dacă te mănâncă obrazul drept sau în interiorul nasului