Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un tanc trimis de americani lui Stalin a ajuns la destinaţie după 73 de ani

Un tanc Sherman trimis de americani ca ajutor lui Stalin în Al Doilea Război Mondial a ajuns, în cele din urmă, la destinaţie, după 73 de ani.

de Redactia Observator

la 16.04.2018 , 14:23

Un tanc Sherman trimis de americani ca ajutor lui Stalin în Al Doilea Război Mondial a ajuns, în cele din urmă, la destinaţie, după 73 de ani. Blindatul va fi folosit la parada de 9 mai, din Piaţa Roşie.

Ruşii au recuperat de pe fundul Mării Barenţ un tanc Sherman trimis de americani Uniunii Sovietice, în al Doilea Război Mondial. Blindatul, împreună cu alte numeroase Sherman-uri, fusese livrat ca ajutor sovieticilor, ca să lupte împotriva Germaniei Naziste.

Însă cargoul Thomas Donaldson, care transporta blindatele, a fost torpilat de un submarin german, în martie 1945, iar blindatele au ajuns pe fundul mării. Abia după 73 de ani, ruşii au decis să recupereze Sherman-urile şi să le aducă pe uscat.

Articolul continuă după reclamă
Tanc Sherman recuperat din Marea Barenţ
Tancuri Sherman scufundate de un submarin german

Mai multe tancuri pline de rugină au fost, astfel, scoase din mare şi aduse la Murmansk, spune Siberian Times. Unul dintre ele a fost trimis la recondiţionare, pentru a participa la parada de 9 mai, când ruşii sărbătoresc victoria în cel de-al Doilea Război Mondial.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În timpul conflagraţiei, americanii au trimis URSS-ului peste 4000 de tancuri Sherman, ca ajutor în lupta contra trupelor germane.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Un tanc trimis de americani lui Stalin a ajuns la destinaţie după 73 de ani