Antena Meniu Search
x

Video Târgul Creatorilor Populari, menit să-i ajute pe meşterii populari, s-a bucurat de un real succes

Mâncare tradiţională, costume populare şi voie bună într-un cadru aparte. De asta au avut parte cei care au vizitat Muzeul ASTRA din Sibiu în acest weekend. Târgul, menit să-i ajute pe meşterii populari, s-a bucurat de un real succes. Cumpărătorii au golit tarabele în câteva ore.

de Redactia Observator

la 15.08.2021, 11:02

Vezi și
  • Târgul Creatorilor Populari se organizează încă din 1983.

Peste 200 de meşteri populari din toată ţara au ajuns în acest weekend la Târgul Creatorilor Populari de la Muzeul ASTRA. Au etalat cele mai delicioase preparate şi au aşteptat să apară clienţii.

Oamenii au stat la cozi zeci de minute pentru a degusta preparatele alese: "Am aşteptat o jumătate de oră, 45 de minute doar ca să luăm o porţie. A meritat foarte mult. A meritat".

La târg au sosit şi culegătorii de papură. Zecile de coşuri şi genţi lucrate cu migală au putut fi cumpărate şi admirate de trecători: "Este tradiţie veche în satul meu, la Tonciu, judeţul Bistriţa-Năsăud. Noi în vacanţe, pe vremea naostră, ne strângeam noi fete în fiecare zi la altcineva şi toată ziua împleteam şi lucram coşuri. Aşa petreceam noi vacanţele". 

Târgul Creatorilor Populari se organizează încă din 1983

Pe acelaşi subiect

Din 1983 şi până astăzi, în Muzeul ASTRA se organizează Târgul Creatorilor Populari. Este un eveniment menit să ajute meşterii populari din întreaga ţară să-şi vândă marfa. 

Ciprian Ştefan, Muzeul ASTRA: Sunt nişte discrepanţe clare între mediul urban şi mediul rural şi noi, ca muzeu, trebuie să ne recalibrăm nu doar mesajul, ci şi activitatea încât aceste valori să fie recunoscute de ei în primul rând, în comunitate, cât şi de publicul care vine în Muzeu.

Oamenii sosiţi la Muzeul ASTRA s-au putut bucura şi de muzica populară, perfect adaptată peisajului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Târgul Creatorilor Populari, menit să-i ajute pe meşterii populari, s-a bucurat de un real succes