Antena Meniu Search
x

Video Târgul de Crăciun din Praga. Luminiţele se aprind din oră în oră în capitala Cehiei. Turiştii, fermecaţi de atmosfera magică: "N-am văzut străzi aşa frumoase"

Cele mai frumoase târguri de Crăciun se văd la Observator. Continuăm călătoria prin marile oraşe europene şi descoperim magia sărbătorilor în Praga, Capitala Cehiei.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 15.12.2023, 20:10

Vezi și

Aşa arată în preajma Crăciunului oraşul celor o sută de turnuri cu ceas, Praga. Toate vestesc, de secole, fără întârziere, ora exactă. Doar turiştii care vin aici pierd noţiunea timpului.

Târg de Crăciun magic în Praga

Fermecaţi de jocurile de lumini şi de aromele fine de vin fiert şi scorţişoară care plutesc în aer, se strâng în jurul bradului înalt de 24 de metri din Piaţa Oraşului Vechi. Nimeni nu pleacă de aici fără sute de poze.

"Momentul aprinderii luminiţelor de Crăciun este unic an de an, dar nu şi în Praga. Cele 100.000 de beculeţe din brad sunt oprite, iar mai apoi pornite, din oră în oră, astfel încât fiecare turist să se bucure de spectacolul luminii şi, de ce nu, să îşi poată realiza cele mai reuşite amintiri foto-video", arată Alex Prunean, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

"Oraşul de Aur", capitala Cehiei

Peste 4 milioane de turişti din toate colţurile lumii ajung anual în oraşul de aur, cum mai este denumită Capitala Republicii Cehe. Nu doar vara e aglomerat, ci şi în luna decembrie. "Suntem din Finlanda şi e foarte tare aici. Multă mâncare, diferite tipuri de băuturi pe care noi nu le avem în Finlanda. Minunat", spune Mila, turistă din Finlanda.

"E foarte distractiv, iubim atmosfera de Crăciun, magazinele, toate luminiţele, bradul e foarte frumos. E un loc foarte distractiv unde să fii în luna decembrie", adaugă Victoria, turistă din Canada. "Oamenii, toată lumea este foarte drăguţă cu noi", mărturiseşte Felix, turist din Canada.

"Eu sunt din Kazahstan şi ea e din Belarus. Noi, de fapt, studiem în Polonia, iar în Polonia noi nu avem, adică nu am văzut străzi atât de frumoase. În special centrul vechi al oraşului. E foarte aglomerat, dar în acelaşi timp e extrem de deosebit", povestesc două turiste.

Mâncare delicioasă la târgul de Crăciun

Vizitatorii găsesc la chioşcuri o sumedenie de preparate apetisante, fie că vorbim de pulpa de porc rumenită la rotisor, fie de dulciurile tradiţionale, făcute după reţetele locale. "Avem cea mai bună ciocolată din Praga. Aici este cacao cu migdale, moringa, scorţişoară cu ciocolată neagră, scorţişoară cu lapte, ghimbir şi chilli, cacao simplă, zmeură, afine şi portocale", arată un comerciant.

Pe meşterii târgului i-am surprins în focul creaţiei. Din mâna lor ies suveniruri unice, prelucrate manual şi pictate multicolor.

Deşi noaptea la Praga este feerică, şi ziua e forfotă. Turiştii se plimbă ore întregi în aşteptarea apusului, când fotografiile sunt spectaculoase. "Dacă nu îţi place aglomeraţia, târgul de Crăciun de la Praga nu e pentru tine. Sau nu îl vizita în weekend. Întreaga piaţă are peste 9.000 de mp dar chiar şi aşa cu greu îţi faci loc pe aleile înguste dintre căsuţe. Chiar şi acum, în timpul zilei, se înaintează încet, cu paşi mici şi îţi ia ceva timp să te bucuri de tot ceea ce găseşti aici", spune Alex Prunean, reporter Observator.

Târgul de Crăciun de la Praga poate fi vizitat până pe 6 ianuarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » Târgul de Crăciun din Praga. Luminiţele se aprind din oră în oră în capitala Cehiei. Turiştii, fermecaţi de atmosfera magică: "N-am văzut străzi aşa frumoase"