Antena Meniu Search
x

Te-ai distrat aseară? 5 remedii pentru a scăpa de mahmureală

Am trecut toţi prin acea stare de greaţă, ameţeală, după ce, cu o seară în urmă ne-am distrat copios la o petrecere şi am uitat să numărăm paharele. Mahmureala însă este duşmanul oricărui petrecăreţ, mai ales dacă nu ştii ce trebuie să faci pentru a preveni această stare.

Ce trebuie să bei după o beţie
Remedii care te scapă de senzaţia de mahmureală - Unsplash

Am trecut toţi prin acea stare de greaţă, ameţeală, după ce, cu o seară în urmă ne-am distrat copios la o petrecere şi am uitat să numărăm paharele. Mahmureala însă este duşmanul oricărui petrecăreţ, mai ales dacă nu ştii ce trebuie să faci pentru a preveni această stare.

Iată câteva remedii bune pentru a scăpa de mahmureală şi pentru a „reveni cu picioarele pe pământ”.

Apă

Mahmureala apare din cauza deschidratării, motiv pentru care corpul tău are nevoie de foarte multă apă. Chiar dacă ideea de a mai bea ceva nu îţi mai provoacă plăcere, apa este excelentă dacă vreţi să scăpaţi de ameţeli, dureri de cap şi moleşeală.

Evită sucurile

Băuturile care conţin mult zahăr nu sunt indicate, mai ales când ai stări de ameţeală şi eşti deschidratat, pentru că rişti să îţi agravezi mai mult starea. De preferat ar fi să bei apă sau băuturi cu gust acrişor. Şi o lămâie stoarsă ar fi decizia cea mai corectă în acest caz.

Evită mâncărurile grase

Ultimul lucru pe care ar trebui să îl faci după ce te-ai distrat copios cu o seară în urmă şi ai consumat alcool este să mănânci alimente grase. Probabil nici nu o să ai poftă să mănânci vreo friptură sau nişte cartofi prăjiţi bine în tigaie. Cu atât mai puţin dacă sunt pregătite în mult ulei.

Ouă crude 

Un alt leac miraculos ştiut încă din bătrâni, care poate fi preparat uşor în casă este un amestesc cu ou crud, sare şi puţin piper. Amestecaţi-le până se creează o pastă, închideţi ochii şi daţi repede pe gât paharul. Dacă prelungiţi momentul va fi mai rău...

Cafea 

Pe stomacul gol îţi poţi prepara o cafea tare, fără zahăr pe care să o bei, fără să o savurezi în guri mici. Dacă te simţi în continuare foarte ameţit şi te doare capul, ba chiar ai şi o stare greaţă, ar fi de preferat să pui o linguriţă de sare în cafea şi... să o bei gândindu-te la cum data viitoare te vei limita la mai puţine pahare de băutură.

Cum poți preveni mahmureala

Aşa cum bine ştim, starea de greaţă pe care o resimţim a doua zi de dimineaţă, după ce, cu o seară în urmă ne-am distrat copios, este cauzată de cantitatea de alcool consumată. Mulţi ar spune că poţi evita această stare dacă nu amesteci băuturile, dar nu îţi va garanta că te vei simţi perfect a doua zi. 

Mahmureala apare din cauza deshidratării, alcoolul reduce cantitatea de apă din organism, motiv pentru care, atunci când consumaţi băuturi alcoolice, ar fi bine să strecuraţi şi nişte pahare de apă. De asemenea, poţi face pauze în care să iei o gustare, două, dacă ai posibilitatea. 

Nu uita, înainte să adormi, să bei un pahar sau chiar două de apă. Dacă eşti atent şi te hidratezi, vei avea surpriza ca a doua zi să nu regreţi că te-ai distrat prea mult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Te-ai distrat aseară? 5 remedii pentru a scăpa de mahmureală