Un bistriţean face săpunuri din ingrediente 100% naturale. Clienții care îi trec pragul spun că produsele sunt un adevărat răsfăț pentru piele
Produsele de îngrijire naturale sunt tot mai căutate. Aşa că mulţi români şi-au făcut în ultimii ani afaceri de succes în acest domeniu. Este şi cazul unui bistriţean care a început să predea cursuri pentru cei interesaţi să-şi facă singuri săpunuri din ingrediente naturale sută la sută, chiar în propria locuinţă.
Poveştile se scriu şi pe piele. Asta susţine Nicolae Predescu, un bistriţean care face săpunuri din ingrediente 100% naturale. Untul de shea sau de cacao şi uleiurile de avocado, argan, ricin sau trandafir sunt un adevărat răsfăţ pentru pentru piele. Asta spun clienţii care îi trec pragul, dar şi cei care vor să înveţe procesul de fabricaţie.
Producător: Tratamentul termic direct produce şi o oxidare rapida a lor. Şi atunci compuşii care au roluri difierite se pot degrada.
Se adaugă apoi uleiurile esențiale. În funcție de planta din care sunt extrase se obține și culoarea săpunului.
După ce se adaugă şi soda caustică, săpunul semilichid este turnat în matrițe.
Producător: Faptul că în compoziţie găsim soda caustică nu înseamnă că e chimic sau că nu natural 100%. De aia şi perioada de maturare ajută şi oferă o siguranţă că soda caustică în procesul de saponificare a fost neutralizată şi atunci nu există nici un pericol pentru piele.
După 48 de ore, săpunul poate fi extras şi abia după zece săptămâni poate fi tăiat. Ca să înveţi să faci săpun natural acasă te costă 700 de lei. Un preţ chiar mic spun cei care au ales să facă cursul. Mulţi dintre ei sunt interesaţi pentru că au deja afaceri în domeniul îngrijirii personale.
Edina: Eu oricum lucrez în domeniul înfrumuseţării şi mi se pare foarte important să ne întoarcem în natură şi să folosim lucruri cât mai naturale.
Sergiu: Noi aveam oricum o afecere cu lavandă în care avem produse ulei şi apă de lavandă şi era oarecum logic şi normal ca următorul produs să fie oarecum un săpun natural obţinut din uleiul nostru de lavandă.
Un săpun natural se poate vinde chiar şi cu peste 50 de lei, în funcţie de ce conţine, dar şi de mărime.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰