Antena Meniu Search
x

Primăvara din mijlocul toamnei. În Giurgiu, pomii au înflorit a doua oară, iar pe litoral, curajoşii au facut şi baie în mare

Temperaturile ridicate au dat natura peste cap! În judeţul Giurgiu, poţi să juri că a venit primăvara.

Vezi și

Temperaturile ridicate au dat natura peste cap! În judeţul Giurgiu, poţi să juri că a venit primăvara. Pomii sunt în floare, pentru a doua oară în acest an. Este nefiresc de cald în tot sudul României. Pe litoral, curajoşii au facut şi baie în mare.

Cele 20 de grade celsius de afară au fost suficiente pentru ca acest tânăr să se arunce în valuri. La mijloc de octombrie, spune că apa este perfectă. Este un obişnuit al băilor târzii în mare.

Cei care nu au avut acelaşi curaj s-au mulţumit cu o plimbare şi un selfie în tricou.  

La cum a început toamna, cu ploi şi ninsori la munte, puţini se mai gândeau la temperaturi de primăvară.

Acum trei saptamanai erau 10 grade, scoateam hainele de iarna, acum avem 18, peste cateva zile vom avea 25.

Oscilaţiile de temperatură nu sunt bune pentru pomicultură, spun specialiştii. În sudul judeţului Giurgiu, perii, merii şi cireşii au înflorit a doua oară în acest an.

Adrian Bica, inginer silvicol: "Este o reacţie normală a pomilor fructiferi şi arbuştilor într-o situaţie anormală. La o serie de exemplare le-au căzut frunzele, exemplarea au reacţionat ca şi cum vremea asta ar continua aşa."

În următoarele patru zile, ne aşteaptă o încălzire accentuată a vremii. 

Iar maximele vor atinge marţi chiar şi 27 de grade Celsius în sudul ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Primăvara din mijlocul toamnei. În Giurgiu, pomii au înflorit a doua oară, iar pe litoral, curajoşii au facut şi baie în mare