Antena Meniu Search
x

Video Yoga și meditația ne ajută să rămânem în echilibru: "Este o modă, dar este o modă bună"

Vă propunem un mod foarte bun de a vă petrece sfârşitul de săptămână care urmează. Sau, de ce nu, următorii ani. Sau toată viaţa. Yoga la apus, în natură. 

de Lorena Rădulescu

la 29.07.2021, 13:42

Vezi și

Acet exercițiu are un dublu avantaj. Pe de o parte timpul petrecut în natură este benefic oricum. De cealaltă parte, yoga reduce stresul, ne sporeşte flexibilitatea musculară, ne dă o senzaţie de calm şi relaxare pe care o căutăm după o zi stresantă. Şi ne ajută să ne menţinem în formă. Antrenamentul este unul solicitant, dar ni se potriveşte tuturor. 

Instructor yoga: Inspirăm, ridicăm ușor capul, deschidem ochii și vom începe să ne încălzim. Inspirăm și aducem brațele în față, curbăm coloana și ducem bărbia în piept. Expirăm și deschidem brațele, coatele întinse la 90 de grade. 

În timpul orei de yoga mintea noastră o să ia o pauză. Iar asta este. e nepreţuit. 

Adela Mihai, intructor de yoga: Această practică a devenit puțin mai cunoscută și la noi. Este o modă, dar este o modă bună. Lumea a aflat tot mai mult de beneficii, a experimentat, a văzut pe propria piele și când ceva îți face bine, spui în stânga și-n dreapta: " Hai și tu". 

Pe acelaşi subiect

Nu există reguli stricte când vine vorba de practica yoga. 

Adela Mihai, intructor de yoga: Pe mine yoga mă ajută să-mi întrețin corpul dacă ne gândim la asane. Asanele tonifiază foarte bine corpul. Putem să și slăbim dacă alegem o practică mai dinamică, îmbunătățim flexibilitatea. Tehnicile de respirație, de exemplu, ne pot ajuta în situațiile stresante. Dacă nu avem un somn liniștit putem opta pentru o tehnică de respirație care să ne liniștească sistemul nervos. 

Adela Mihai, intructor de yoga: Dacă alegem un ritm mai dinamic putem să transformăm o practică de yoga într-o practică de power yoga. Avem mai multe stiluri. Practicile de power yoga se recomandă dimineața, cele de innyoga seară. Putem începe cu salutul soarelui care energizează foarte bine corpul și putem să folosim că un fel de încălzire. 

Şedinţele durează între 20 de minute până la o ora şi sunt recomandate de două - trei ori pe săptămână. Preţurile pentru o şedinţă pornesc de la 50 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Yoga și meditația ne ajută să rămânem în echilibru: "Este o modă, dar este o modă bună"