Antena Meniu Search
x

Video Yoga, tehnici de eliberare a minții și reglarea posturii. Interesul românilor a crescut, în perioada pandemiei, pentru această practică

Perioada pandemiei ne-a făcut să ne îndreptăm atenţia spre activităţi care să ne scape de tot stresul acumulat. Iar Yoga este cu siguranţă una din practicile pentru care interesul românilor a crescut. La prima vedere pare uşor. Însă, nu toată lumea ştie să practice corect acasă aceste tehnici şi e nevoie măcar de puţină îndrumare.

de Redactia Observator

la 04.02.2021, 13:36

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Eliberare minţii, reglarea posturii şi mult mai multă rezistenţă. Aşa s-ar descrie pe scurt efectele precticării tehnicilor yoga. Ana Marin face asta de mai bine de 5 ani, iar astăzi a fost ghidul nostru în această lume. 

Ana Marin: Este foarte important când practicăm acasă să fim totuși ghidaţi de cineva. Să ni se predea posturile corect, să avem aliniamentele corect astfel încât să nu ne accidentăm. În practica acasă, din punctul meu de vedere, cel mai important este conexiunea pe care o ai cu profesorul care îţi predă şi să nu te opreşti la orice filmuleţ de pe Youtube.

Pandemia ne-a făcut să fim tot mai atraşi de această disciplină străveche folosită pentru obţinerea armoniei între corp, minte şi suflet. 

Ana Marin: Datorită sau din cauza situaţiei actuale majoritatea oamenilor preferă să facă mişcare, yoga, de acasă şi într-un fel cred că e şi mai bine pentru că îţi poţi crea propria ta atmosferă, poţi aprinde o lumânare sau nişte beţişoare parfumate lucru care la sală nu se întâmplă. Discutăm, vedem dacă persoana respectivă este începătoare, avansată în practică dacă a mai făcut dacă nu a mai făcut şi ce îşi doreşte de la practica de yoga. Sunt persoane care îşi doresc să facă fizic foarte mult, sunt persoane care îşi doresc să înveţe despre meditaţie, respiraţie, deci există o comunicare constantă între mine şi persoana care doreşte să practice. 

Pentru obţinerea efectelor scontate instructorii de yoga recomandă să facem în jur de 2 sau 3 şedinţe pe săpămână. 

Ana Marin: O şedinţă poate dura între 30 şi 60 de minute, pentru începători 30 de minute e suficient. E clar, un începător care nu a mai practicat şi nu ştie despre ce e vorba poate fi şi mai temător şi poate avea şi preconcepţii. Yoga este foarte bună pentru mobilitate flexibilitate, ne menţine articulaţiile sănătoase. E chiar drăguţ să putem să ne aplecăm să ne legăm la şireturi fără să fie nevoie să ne aşezăm pe scaun.

Ana Marin: De asemenea, lucrând cu greutatea corpului implică și multa forță pe care o câștigi în timp fiind consecvent iar din punct de vedere mental pot să spun doar că mai ales în perioada asta ne ajută foarte mult să scăpăm de anxietăți, de frici, cu toții trecem prin perioade dificile în viață și yoga ne echilibrează. 

Reporter: Putem înlocui sportul cu yoga? Sau merg în paralel? 

Ana Marin: Din punctul meu de vedere merg în paralel. Da, îl putem înlocui fără nicio problemă, dar depinde de obiective. Dacă vrei să crești în masă musculară, de exemplu, nu ai cum să faci asta prin yoga, ai nevoie de greutăți. Dar dacă îți dorești să fii sănătos și să te menții funcțional, da, poate înlocui foarte bine. 

Reporter: Şi totuşi, trebuie să fim flexibili astfel încât să practicăm yoga? 

Ana Marin: Nu, nicidecum. Lucrurile astea se câștigă în timp. Trebuie să ai o minte deschisă pentru că din cauza multor mituri, oamenii nu acceptă neapărat ideea pentru simplul motiv că se numește yoga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Yoga, tehnici de eliberare a minții și reglarea posturii. Interesul românilor a crescut, în perioada pandemiei, pentru această practică