Ziua Recunoștinței, cu gust românesc. Celebrul curcan şi plăcinta cu mere au fost vedetele zilei
Cea mai mare sărbătoare a americanilor a transformat bucătăriile în furnicare. Chefii au stat la cratiţă ore bune pentru a pregăti zeci de curcani, plăcinte cu mere sau dovleac, vedete pe masa de Thanksgiving.
Cea mai mare sărbătoare a americanilor a transformat bucătăriile în furnicare. Chefii au stat la cratiţă ore bune pentru a pregăti zeci de curcani, plăcinte cu mere sau dovleac, vedete pe masa de Thanksgiving.
În bucătăria unui restaurant din Bucureşti pregătirile pentru Ziua Recunoştinţei au început dis-de-dimineaţă. Chiar dacă de-a lungul timpului multe feluri de mâncare au fost scoase din meniul tradiţional, curcanul şi-a păstrat locul.
Chef Gabriel ştie clar că Thanksgiving nu există fără faimosul preparat.
Cu ţelină, morcovi şi ceapă. Se pune apoi la cuptor, la 170 de grade şi este gata în 3 ore.
Între timp se pregăteşte sosul de merişoare - un alt preparat care nu poate să lipsească de pe masă în zi de sărbătoare.
La fel şi plăcinta de mere, cea de dovleac şi neapărat vinul.
Ruslan este un avocat american stabilit de 8 ani în România. Dacă până acum sărbătorea peste ocean, alături de familie, acum sărbătoreşte ziua recunoştinţei la noi.
Nu a uitat însă de tradiţii. Una din cele mai importante este ca fiecare să spună motivul pentru care este... recunoscător în această zi.
Masa de Ziua Recunoştinţei se încheie tot cu un ritual. Două persoane trag de iadeşul curcanului şi îşi pun câte o dorinţă. Tradiţia spune că dorinţa i se va îndeplini celui care rămâne cu partea mai lungă.
Thanksgiving Day a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621 de primii colonişti. Este o sărbătoare prin care americanii mulţumesc pentru recolta bogată şi marchează începutul perioadei de sărbători.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰