Antena Meniu Search
x

Video Guvernul strânge bani prin lozuri la LOTO pentru a putea merge la Jocurile Olimpice. Explicația președintelui COSR, Mihai Covaliu

Declarativ, stăm perfect la colectarea taxelor, dar nu la fel de bine şi la alocarea de bugete! Comitetul Olimpic şi Sportiv Român nu are suficienţi bani pentru participarea la Jocurile Olimpice, dar Guvernul a găsit rapid soluţia.

Marius Pancu
de Marius Pancu

la 01.05.2024 , 12:59

Executivul a implicat Loteria Română, care, pentru a face un ban în plus pentru delegaţia noastră, trebuie să emită lozuri speciale, în valoare de 5 lei bucata. Lozurile speciale, pe care va scrie Team Romania, vor fi în număr de un milion, iar 30% din incasari vor ajunge la COSR.  În ordonanța de urgență care reglementează procedura emisă de guvernul Ciolacu scrie negru pe alb ca altfel "există riscul prejudicierii imaginii României pe plan internațional." Mihai Covaliu - preşedinte Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, a vorbit la Observator despre acest subiect.

Mihai Covaliu - preşedinte Comitetul Olimpic şi Sportiv Român: În primul rând, vreau să îi asigur pe susținătorii sportivilor români să fie liniștiți, pentru că toți sportivii calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor fi prezenți acolo în cele mai bune condiții. E adevărat, sportul de performanță presupune și susținerea adecvată pentru a face performanțe. Noi am reușit să facem acest lucru cu sprijinul Guvernului, cu un buget alocat de Guvernul României, cu susținerea partenerilor Comitetului Olimpic Sportiv Român și, cred eu, că printr-o formulare nefericită s-a creat această neînțelegere între faptul că mai avem trei luni până la participarea la JO și pericolul de a nu participa la JO. Poate că a fost o formulare nefericită, lucrurile sunt în control total. Beneficiem de sprijinul Guvernului, de sprijinul partenerilor noștri, lumea trebuie să fie liniștită. 

Campania Loteriei se va face. Unde vor ajunge acei bani și pentru ce sunt necesari?

Vezi și

Mihai Covaliu - preşedinte Comitetul Olimpic şi Sportiv Român: Ce trebuie să știm din această Campanie a Loteriei. În primul și în primul rând, nu cerem niciun ban de la bugetul statului. Este un proiect care, din contră, aduce bani la bugetul statului, Loteria Română punând în circulație această emisiune de un milion de lozuri. Ne-am dorit să îi includem pe toți susținătorii sportivilor români. Să își manifeste susținerea pentru sportivii români.

Pe acelaşi subiect

Câți bani ar trebui să vină de la loterie?

Mihai Covaliu - preşedinte Comitetul Olimpic şi Sportiv Român: Conform proiectului, 30% din acest proiect. Banii vor ajunge la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pentru susținerea sportivilor până la Jocurile Olimpice, pe perioada Jocurilor Olimpice și acest proiect se închide la sfârșitul lunii august. Tocmai de aceea pentru a reuși să închidem toate cheltuielile aferente Jocurilor Olimpice. 1.500.000 lei. 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Interviurile lui Marius Pancu » Guvernul strânge bani prin lozuri la LOTO pentru a putea merge la Jocurile Olimpice. Explicația președintelui COSR, Mihai Covaliu