Antena Meniu Search
x

Doi inspectori antifraudă, puşi sub control judiciar pentru luare de mită. Au luat bani ca să nu închidă firme cu nereguli

Doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Bucureşti au fost puşi sub control judiciar după ce ar fi luat bani de la administratorii unor firme pentru a nu le suspenda activitatea, ca urmare a constatării unor nereguli.

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 10:51

Sigla DNA în faţa clădirii Direcţiei Naţionale Anticorupţie
DNA anunţă că doi inspectori antifraudă au fost puşi sub control judiciar - Shutterstock

Bogdan Boiţă şi Costin Ciucă, inspectori în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Bucureşti, au fost puşi sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat la DNA, ”procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 12 februarie 2022, faţă de inculpaţii BOIŢĂ BOGDAN şi CIUCĂ COSTIN ŞTEFĂNIŢĂ, inspectori în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”.

În perioada 05 - 11 februarie 2022, inculpaţii Boiţă Bogdan şi Ciucă Costin Ştefăniţă ar fi pretins de la trei oameni de afaceri (martori în cauză), sumele de 12.000 lei, 20.000 lei respectiv 15.000 lei, pentru ca, în urma controalelor fiscale pe care le efectuau, aceştia să nu dispună suspendarea activităţii societăţilor celor trei administratori, ca urmare a constatării unor nereguli.

Sumele de 12.000 lei şi 20.000 lei ar fi fost primite de cei doi inspectori Antifraudă în perioada 05 - 10 februarie 2022, iar restul de 15.000 lei, ar fi fost remis inculpaţilor Boiţă Bogdan şi Ciucă Costin în data de 11 februarie 2022, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Pe acelaşi subiect

Ce înseamnă măsura controlului judiciar

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care:

  • să nu depăşească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului,
  • să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,
  • să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta.

Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Justitie » Doi inspectori antifraudă, puşi sub control judiciar pentru luare de mită. Au luat bani ca să nu închidă firme cu nereguli