Antena Meniu Search
x

Patronii clubului Colectiv, Paul Gancea, Costin Mincu și Alin George Anastasescu, condamnaţi la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani și 8 luni de închisoare

Sentințe definitive pentru patronii clubului Colectiv. Cei trei acţionari ai clubului, Paul Gancea, Costin Mincu și Alin George Anastasescu, au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani şi 8 luni de închisoare. 

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 15:27

Patronii clubului Colectiv, Paul Gancea, Costin Mincu și Alin George Anastasescu, condamnaţi la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani și 8 luni de închisoare
Alin George Anastasescu, patron Colectiv - Inquam Photos

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat joi sentinţa în Dosarul Colectiv, după cinci amânări. Patronii clubului Colectiv au fost condamnaţi definitiv, joi, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani şi 8 luni de închisoare.

Paul Cătălin Gancea  a primit 6 ani şi 4 luni de închisoare; Costin Mincu a primit 8 ani de închisoare; Alin George Anastasescu a primit 11 ani şi 8 luni de închisoare. În primă instanţă, cei trei fuseseră condamnaţi la 11 ani şi 8 luni de închisoare. 

Instanţa l-a condamnat pe Cristian Victor Piedone Popescu la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL), dar l-a achitat pentru o altă acuzaţie, tot de abuz în serviciu.

Istoricul anchetei privind tragedia din clubul Colectiv

Pe acelaşi subiect

Zi crucială pentru supravieţuitorii şi familiile victimelor din dosarul Colectiv. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat sentinţa în ancheta privind tragedia din clubul în care au murit 64 de oameni, iar peste 180 au fost răniţi, în urma unui incendiu. Vorbim despre un dosar cu greutate, la propriu şi la figurat. Avea 52 de volume la trimiterea în judecată.

Ultimul termen al procesului a avut loc anul trecut, în decembrie, iar pronunţarea a fost amânată de mai multe ori.  În prima instanţă, Cristian Popescu Piedone primar al sectorului 4, la momentul tragediei a primit 8 ani şi jumătate de închisoare, iar cei trei acţionari ai clubului, câte 11 ani şi 8 luni de închisoare fiecare.  În total sunt 13 inculpaţi în dosar, dintre care doar 12 mai sunt în viaţă. 

Ce pedepse au primit pompierii şi pirotehniştii acuzaţi de tragedia de la Colectiv 

Petrică George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 8 ani şi 8 luni închisoare.

În plus cei doi pompieri nu mai vor avea dreptul de ocupa o funcţie în cadrul IGSU şi unităţile subordonate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani, după ce ies din închisoare.

Pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit şi ei condamnări de câte 6 ani și 10 luni cu executare. Directorul firmei de artificii din Colectiv, Niţă Cristian Mihai a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

La rândul său, inculpata S.C. COLECTIV CLUB S.R.L a primit o pedeaspă de 47.000 lei - amendă penală, precum şi pedeapsa complementară a suspendării activităţii pe o perioadă de 3 ani. Aceeaşi amendă penală şi suspendare a activităţii pentru 3 ani a primit-o şi inculpata S.C. GOlDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L.

Instanţa a decis încetarea procesului penal pornit faţă de Daniela Ioana Niţă, pentru neluare a măsurilor legale de sănătate, ca urmare a decesului inculpatei. Este vorba despre şefa firmei pirotehnice care a fost găsită moartă în august 2021.

Totodată, au fost achitate Iofciu Aurelia, fosta şefă a Serviciului autorizări comerciale din Sectorului 4 şi Ganea Luminita Larisa, angajată la acelaşi serviciu, - sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu şi Moţoc Sandra Ramona, tot funcţionar al primăriei Sector 4, sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Justitie » Patronii clubului Colectiv, Paul Gancea, Costin Mincu și Alin George Anastasescu, condamnaţi la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani și 8 luni de închisoare