Antena Meniu Search
x

Legendele, cu Dan Negru. Întâlnirea care i-a schimbat viața actorului Alexandru Arșinel

Dacă nu ajungea actor, Alexandru Arșinel și-ar fi trăit viața pe calea ferată. Tatăl lui și-ar fi dorit să-l vadă acar la CFR. Dar destinul a schimbat "macazul". Cum și când s-a schimbat viața lui, aflați într-un nou episod "Legendele", cu Dan Negru. 

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 23:03

Dan Negru: Dacă tatăl dumneavoastră v-ar vedea acum, după 80 de ani, ce v-ar spune?

Alexandru Arșinel: Ce faci, Nelule? Ai îmbătrânit. Tată, că vârstă da, dar că simțuri nu. Mama ar fi fericită.

Dan Negru: Dar tata n-a vrut să vă facă ciocănar? 

Alexandru Arșinel: Ba da, în clipa în care n-am intrat la Construcții. Eu am făcut Școala Tehnică de Construcții Civile și Industriale. Colegii mei, majoritatea, au făcut Politehnică. N-a mai zis nimic. Dimineața la ora 5:30, ora la care se scula tata, "mâine la 5:30 te scoli și vii cu mine. Vii cu mine!" Nu mi-a dat o palmă, nu nimic. M-a luat de jos, din fundul grădinii, am ieșit la calea ferată, la gară. "Te fac ciocănar". Și acolo s-a întâlnit pe peron cu un inginer care ținea foarte mult la tată. "Ce faci, străine?" "Îl duc pe Nelu la revizia de vagoane. Îl fac ciocănar". 

Alexandru Arșinel: La un moment dat, Tomi (n.r. inginerul) îmi zice: "uite, îi știu pe ăștia de la Teatrul Național, dau concurs pentru figurație zilele astea. Și ăia de la Opera, și ăia de la Național", că erau în aceeași clădire. Eu nu văzusem decât un singur spectacol în viață mea. 

Alexandru Arșinel: După ce au negociat, m-a lăsat și m-am dus să dau examen pentru figuranți, la Operă și la Național. M-au angajat. Și când am luat primii bani pe prima lună de figurație, și-a dat seama că câștigam mai mult decât câștigam acolo. Zicea să pun mâna pe carte. Învățam cât de cât pentru Institutul de Teatru, dar eu eram cu cărțile pentru Politehnică. Nu știam că o să dau la Teatru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Legendele, cu Dan Negru. Întâlnirea care i-a schimbat viața actorului Alexandru Arșinel