Antena Meniu Search
x

Azilul ororilor: Un infirmier surprins de camere în timp ce violează mai multe bătrâne. 7 pensionare din Italia i-ar fi căzut victime în două săptămâni

Au crezut că ultimii lor ani din viaţă vor fi liniştiţi. Vor fi îngrijiţi şi vor muri împăcaţi, chiar dacă departe de cei dragi. Dar pentru mai mulţi bătrâni nu a fost deloc aşa.

de Monica Palade

la 19.03.2023, 11:46

Azilul ororilor: Un infirmier surprins de camere în timp ce violează mai multe bătrâne. 7 pensionare din Italia i-ar fi căzut victime în două săptămâni - Il Messaggero

Internaţi într-un azil din San Dona, din Veneto, Italia, vârstnicii au trăit un coşmar: bătuţi, umiliţi, ameninţaţi, chinuiţi de personalul spitalului. Şi peste toate, 7 pensionare au fost violate.

Violate de cel care trebuia să aibă grijă de ele

Bătrânii s-au plâns în repetate rânduri de relele tratamente de care aveau parte în azilul ororilor, iar rudele i-au găsit cu vânătăi şi răniţi. Însă până când anchetatorii au intrat pe fir au mai durat câteva luni bune. Patru angajaţi au fost arestaţi pentru chinurile la care îi supuneau pe bătrâni.

„Ești o bestie”. „Când mori tu, mă îmbăt o săptămână întreagă”; „Trebuie să mori sufocat, dar nu când sunt eu aici”. „Dacă-ți dau un pumn, îți scot și cei doi dinți care ți-au mai rămas”, erau doar câteva dintre ameninţările şi vorbele urâte pe care bătrânii le auzeau. În plus, erau chinuiţi, înfometaţi şi bătuţi cu brutalitate, scrie Il Mesaggerio.

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, Davide Barresi, unul dintre infirmierii arestaţi, în vârstă de 54 de ani, este acuzat că ar fi violat 7 femei din azil. Unele dintre abuzuri au fost chiar filmate de anchetatori în timp ce făceau cercetări.

Arestat din noiembrie 2022, Davide Barresi vrea acum „să fie tratat” și cere să fie supus unui raport psihiatric, scrie Il Matino. Bărbatul de 54 de ani a fost filmat violând șapte pacienți. Nici mai puţin de treisprezece episoade au avut loc din 16 noiembrie 2022, ziua primei interceptări video, până la 25 noiembrie 2022, ziua arestării sale.

Barresi profita de victimele sale în timp ce dormeau. Le atingea, se masturba, mima acte sexuale și a încercat sau a finalizat acte sexuale, profitând de faptul că putea aborda bolnavii pentru a-i schimba și trata și «abuzând de condițiile de inferioritate fizică și psihică ale pacienților care erau pacienţi ai casei de odihnă», spune procurorul adjunct Andrea Petroni. Și nu era prima dată pentru el: deja când lucra la spitalul de psihiatrie din Agordo (Belluno) fusese implicat într-o anchetă similară, însă a fost achitat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Azilul ororilor: Un infirmier surprins de camere în timp ce violează mai multe bătrâne. 7 pensionare din Italia i-ar fi căzut victime în două săptămâni