Antena Meniu Search
x

Două femei din Prahova care ţineau bătrâni în condiţii mizere, în aziluri ilegale, scapă de judecată. Dosarul, trimis în instanţă după 9 ani

Două femei din judeţul Prahova au scăpat de judecată, după ce în urmă cu mai bine de opt ani au amenajat două aziluri ilegale, unde țineau bătrânii în condiții mizerabile, şi fără tratament, sau chiar legaţi de pat. Deși cele două cămine ilegale de care se ocupau cele două femei au fost descoperite în anul 2013, dosarul a ajuns în instanţă abia în 2022, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 19:02

Dosarul, trimis în instanţă după 9 ani
Două femei din Prahova care ţineau bătrâni în condiţii mizere, în aziluri ilegale, scapă de judecată - Profimedia

„Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatei Zidaru Cornelia, pentru comiterea a două infracţiuni de instigare la lipsire de libertate în mod ilegal (...) ca urmare a intervenţiei prescripţiei răspunderii penale. (...) Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatei Ion Gabriela, pentru comiterea a două infracţiuni lipsire de libertate în mod ilegal, ca urmare a intervenţiei prescripţiei răspunderii penale”, este soluţia dată luni de un complet de la Judecătoria Ploieşti într-un dosar în care cele două femei au fost deferite justiţiei pentru că au ţinut în condiţii mizere, fără tratament şi fără asistenţă medicală zeci de vârstnici, în două aziluri ilegale.

Bătrânii erau ținuți în condiții mizerabile

Deşi cele două stabilimente au fost descoperite în decembrie 2013, dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Ploieşti în 21 septembrie 2022, în aceste condiţii ambele inculpate scăpând de judecată ca urmare a prescrierii faptelor de care erau acuzate. În decembrie 2013, poliţiştii din Prahova au primit mai multe fotografii care arătau condiţiile improprii în care mai zeci de bătrâni erau ţinuţi, într-un aşezământ amenajat într-o casă din comuna Păuleşti, situată în apropiere de Ploieşti. 

Oamenii legii au descins acolo, constatând că azilul funcţiona ilegal, adăpostind 37 de vârstnici, mulţi dintre ei bolnavi, cu antecedente de accident vascular cerebral, pareze şi hemipareze.  

Pe acelaşi subiect

Cei internaţi erau ţinuţi câte doi-trei în pat, deshidrataţi, cu scutece neschimbate şi lenjerii murdare, medicii care au mers la acel moment acolo spunând că peste tot era multă mizerie. Bătrânii nu beneficiau de asistenţă medicală, iar tratamentele prescrise de medici anterior internării nu le erau administrate.

Toţi cei 37 de vârstnici găsiţi la acel moment au fost duşi direct la spital

Autorităţile au găsit, în azil, inclusiv găini vii ţinute într-o cadă dintr-o baie, mucegai, alimente fără etichete şi fără documente privind provenienţa şi angajaţi fără analize la zi.

Toţi cei 37 de vârstnici găsiţi la acel moment au fost duşi direct la spital, întrucât aveau nevoie de asistenţă medicală. La scurt timp, un al doilea azil ilegal condus de Cornelia Zidaru a fost  descoperit în Ploieşti. În spaţiul public au apărut imagini cu un bătrân legat de un pat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Două femei din Prahova care ţineau bătrâni în condiţii mizere, în aziluri ilegale, scapă de judecată. Dosarul, trimis în instanţă după 9 ani