Antena Meniu Search
x

Mobilizare emoţionantă pentru Elena: Oameni din toată ţara vor să o ajute pe bătrâna care a sunat la 112 pentru că murea de frig

Bătrâna care a sunat la 112 pentru că murea de frig în casă a sunat din nou la numărul de urgenţe. Avea ameţeli şi se simţea rău. Medicii au consultat-o şi au luat-o la spital pentru analize suplimentare. S-a întâmplat după ce reprezentanții Direcției de Asistență Socială au încercat, fără prea mult tact, să o ducă într-un cămin pentru persoane vârstnice. În lipsa unui psiholog care să medieze discuţiile, bunica Elena nu a vrut să plece din casa în care şi-a trăit viaţa. Chiar dacă înţelege că la azil i-ar fi cald şi bine, se teme că nu se va adapta acolo. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 02.02.2023, 20:30

Mobilizare emoţionantă pentru Elena: Oameni din toată ţara vor să o ajute pe bătrâna care a sunat la 112 pentru că murea de frig
Mobilizare emoţionantă pentru Elena: Oameni din toată ţara vor să o ajute pe bătrâna care a sunat la 112 pentru că murea de frig

Starea femeii s-a agravat după ce ieri a primit o vizită din partea asistentelor de la Direcția de Asistență Socială de la primăria Constanța. Fără ocolişuri, bătrânei i s-a explicat că singura soluţie este mutarea la azil. 

Asistent social: Păi dumneavoastră nu faceţi piaţa şi să nu trăiţi cu imaginea că în fiecare zi o să vină cineva, că s-a făcut reclamă! A venit acum, le trece şi nu mai vin. 

"Reclamă" pentru asistentul social înseamnă mediatizarea poveştii bătrânei, devenită deja virală. Oameni din toată țara s-au arătat dispuși să o ajute. O familie din Bușteni i-a propus să se mute la ei, un om de afaceri din Timișoara ne-a transmis că vrea să îi plătească toate facturile.

Asistent social: Dar am avut discuţia că veniţi la cămin, da? 

Pe acelaşi subiect

Elena Bocioagă: Vin, de venit, sigur că da. 

Numai că sărmana bătrână credea că merge la azil doar să vadă cum e. Asistentul social a tăiat în carne vie. 

Asistent social: Doamna Bocioagă, nu veniţi în vizită, să ne înţelegem! Noi am venit să vă cazăm în cămin! 

Bătrâna ar trebui să renunţe la casa în care a locuit de când se ştie

Cu alte cuvinte, dacă acceptă varianta propusă de autorităţi, bătrâna trebuie să renunţe la camerele închiriate în casa naţionalizată în care a locuit de când se ştie. 

Elena Bocioagă: Am muncit de la 16 ani, am strâns bănuţ pe bănuţ şi pe mine nu m-a ajutat nimeni. Nu ştiu, asta este. Nu mă duc! Ce să fac? Dacă mă duc acolo, n-am să mănânc. Nu mănânc că plâng. 

Procedurile reci ale statului nu cedează în faţa lacrimilor. 

Asistent social: Suntem la a patra vizită. A fost de acord că vine, motiv pentru ca am făcut demersurile pentru cămin. 

Reprezentanții Primăriei spun că în Constanţa sunt 15.000 de bătrâni singuri. Îi pot lua în evidenţă şi monitoriza doar pe cei care le cer ajutorul. 

Felicia Ovanesian, City Manager: Comportamentul funcţionarului va fi analizat. Nu pot să promit că nu se va mai întâmpla, pentru că asta este! 

La noapte, Elena Bocioagă nu va mai suferi de frig: rămâne internată la Spitalul Judeţean Constanţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mobilizare emoţionantă pentru Elena: Oameni din toată ţara vor să o ajute pe bătrâna care a sunat la 112 pentru că murea de frig