Antena Meniu Search
x

Medicii au spus că are un simplu virus, dar apoi a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală în stadiu terminal. Băieţelul a pierdut lupta cu boala la doar 8 ani

Un tată a povestit cum un medic a crezut că fiul său de șase ani avea un „simplu virus”, înainte ca starea micuțului să se înrăutățească, iar mai apoi să moară, din cauza unei tumori cerebrale în fază terminală.

de Redactia Observator

la 07.10.2022, 12:01

Băieţelul a pierdut lupta la doar 8 ani
Medicii au spus că are un simplu virus, dar apoi a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală în stadiu terminal - Facebook / Ross Peckham

Lochlan Peckham, din North Yorkshire, a murit pe 2 mai 2021, după ce s-a luptat cu o tumoare pe creier pe care un medic o atribuise inițial ca fiind „un simplu virus”. Acum, tatăl său Ross se ocupă cu acțiuni caritabile, care să ajute copiii, în memoria fiului său, relatează Mirror.

Doctorul a crezut că are o răceală tipică”

Copilul a fost dus la un control medical în 2019, de părinții săi, Ross și Sonia Peckham, îngrijorați, deoarece nu se simțea bine și nu mai mergea la școală. Doctorul a crezut că are o răceală tipică”, înainte ca starea lui de sănătate să se înrăutățească în următoarele zile. 

„Starea lui s-a deteriorat a doua zi. I s-a făcut rău și avea o senzație de înțepătură în braț”, a spus Ross.

Pe acelaşi subiect

Lochlan a fost dus la Spitalul Universitar James Cook din Middlesbrough, unde i s-a făcut o scanare RMN, care a dezvăluit că are cancer. Băiatul a fost apoi operat la Spitalul de Copii Great North din Newcastle și s-a întors acasă, dar tratamentul de radioterapie de șase luni a trebuit să fie oprit când a început să sufere convulsii. După aceea, a avut primele șase ședințe de chimioterapie.

Lochlan a reușit să facă față acestui tratament, așa că medicii au decis să-și extindă tratamentul la 12 cicluri pe o perioadă de 12 luni. Din păcate, când a ajuns la sfârșitul ciclului 12, nu erau alte opțiuni de tratament disponibile și am intrat într-un perioadă în care doar am așteptat să vedem cum evoluează lucrurile, timp de șase luni. Cu toate acestea, după trei luni, starea de sănătate a lui Lochlan s-a deteriorat, iar o scanare RMN a confirmat că tumoarea lui s-a răspândit în noi zone ale creierului. Nu existau alte opțiuni de tratament disponibile pentru el. Din nou, eram zdrobiți. De-a lungul fiecărei etape a călătoriei sale ni s-a spus întotdeauna să ne așteptăm la ce este mai rău, dar în fiecare moment Lochlan și-a arătat puterea și curajul pentru a depăși fiecare obstacol”, a povestit tatăl.

Lochlan a murit alături de cei dragi și, de atunci, familia Peckham a strâns peste 5.600 de dolari pentru cercetarea tumorilor cerebrale prin inițiative de strângere de fonduri și transformându-și casa în „Țara minunilor de iarnă a lui Lochlan” de Crăciunul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Medicii au spus că are un simplu virus, dar apoi a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală în stadiu terminal. Băieţelul a pierdut lupta cu boala la doar 8 ani